Започнах с афилиейт и въпросите изникнаха.

TheEntrepreneur

Active Member
Здравейте,

Вчера за първи път реших да се пробвам с affiliate. Кандидатствах по една от програмите, по която Blinky e дал ревю. Ето я и нея. За мое щастие, ме одобриха. Но, както при всяко начинание трудности изникнаха. Видях, че предлагат готови templates и cms templates. Бях си направил блог в blogger, но не мога да кача от готовите templates и cms templates. Разархивирах файла и пробвах да го кача, но не ми се получава.

Можете ли да ми дадете разяснение като ми отговорите на следните въпроси:

1) Къде греша при качването на файла?
2) Какъв е най-добрия вариант за афилиейт - блог или да си закупя домейн+хостинг?
3) Домейна може ли да включва името на афилиейт програмата? Например ако искам да продавам продукти от VitaPharma, мога ли да включа името и в домейна?
4) Каква е разликата между templates и cms templates?

Засега е това, но определено работата ще зацикли пак и ще питам.

Ще се радвам да ми отговорите.

Поздрави :)

Здрасти,

хайде успех :)

1. Аз не виждам да има темплейти за Блогър? То това все едно да си купиш IPhone и да му блъскаш Android приложения, несъвместими са.
2. Собствен домейн и хост - ти ако влезеш в магазин на Блогър ще купиш ли? На Блогър е непрофесионално. Пак може да ползваш системата, но поне домейн си купи.
3. Не знам. Да отговори друг или направо пиши на Croc Mint.
4. Templates са plain - само html. CMS доколкото виждам са за някаква тяхна собствена си система. CMS = система за управление на съдържанието (примерно Wordpress).

Поздрави!

От: Започнах с афилиейт и въпросите изникнаха.

От поста ти си правя следните заключения:

- да спра да ползвам blogger
- да мина на wordpress
- cms са по-добрия избор пред templates
- да си купя домейн

Понеже не разбирам много, следващия ми въпрос може да се окаже глупав:
Ако си купя домейн и ползвам Wordpress, WP в този случай е хостинга, така ли е?

Домейна стана ясно, че ми трябва задължително. А хостинг нужен ли ми е? Какви са + и - от това да си взема хостинг план?

Не всеки е роден научен.

След като имам собствен домейн + хостинг, ще мога да качвам cms, нали така?

Re: От: Започнах с афилиейт и въпросите изникнаха.

Понеже не разбирам много, следващия ми въпрос може да се окаже глупав:
Ако си купя домейн и ползвам Wordpress, WP в този случай е хостинга, така ли е?

В този случай нямат как да ползваш техен хост, освен ако не си платиш за него. ;) Имат и такава опция.

И хостинг ти е нужен, и домейн и системата, и няма да е лошо и някой добър дизайнерски темплейт. ;)

Доста хостове предлагат безплатен домейн ако си вземеш хостинг услуга от тях, скоро гледах fatcow и dreamhost имаха оферти за две години хостинг + безплатен домейн за нещо от сорта на 60-70лв. После ако искаш може да си добавяш домейни към тоя хостинг.

Петре, приятелче, изглеждаш ми надъхан. Прати ми скайпа си на ЛС имам един подарък за тебе, който не ми трябва. До другата година хостинг в неймчийп. Ако си сериозен, ще измислим и нещо за домейн.

Здравейте,

Можете ли да ми кажете кое е по-добре за функционирането на афилиейт бизнес сайт:

Готова CMS система от афилиейт програмата или тема, която WP предлага по принцип?

Здравей. Благодаря за отговора.Кога можем да го очакваме?

Re: От: Започнах с афилиейт и въпросите изникнаха.

Здравей. Благодаря за отговора.Кога можем да го очакваме?

Ще се постарая този месец да е. Естествено, ще е на база каквото съм проучил. ;)

Супер, всяка нова информация е добре дошла за всеки един занимаващ се или интересуващ се от афилиейт маркетинг!

Започваш малко отзад напред. Най-важното при афилиета е да имаш трафик и то таргетиран ака Google. Афилиейта работи така - човек влиза в твоя сайт, клика линк, купува нещо, получаваш комисионна. Как да започнеш:
1. Тъй като си нов, търсиш нисша с минимална конкуренция, нещо, което няма много търсене, но пък е тясно специализирано. Влизаш в Offervault или Odigger правиш регистрация и търсиш подходяща оферта.
2. Правиш си keyword research. Пишешеш в Г термина и гледаш каква е конкуренцията. Ако няма много, слагаш два три от топ сайтовете в Keyword Planner-а на Г и то ти дава предложения зя думи. Базирай си съдържанието на тези думи, като ги правиш long tail.
3. За летящ старт купуваш домейн са вече изгравено ауторити. Ако е в нисшата добре, ако не не е проблем. Правиш нещо като domain.com/my-main-keyword.html Тъй като си нов, ето две места от където има домейни и са добри, няма да сбъркаш - ТУК и ТУК
4. Слагаш WordPress, има теми за по 48$ много добри от Themeforest
5. За Хостинг в БГ съм доволен от Суперхостинг, за Европа виж тия Top 5 Hosting а за САЩ inmotion, bluehost и godaddy ще ти свършат работа.
6. От тук почва тежкото, трябва да го промотираш, съветвам те да се абонираш първо за някой от от топ СЕО-тата, имат добри неща за начинаещи и за линк билдинг, търси в Г примерно - Alex Becker, Brian Dean, Terry Kyle и т.н

Здравей.

1. Нишата съм я избрал ( благодарение на @Даниел Маринов ), също и програмата.
2. Имам keywords с добро density.
3. Домейна е с главния keyword в името.
4. Ще пробвам с безплатна в началото.
5. Хостинг имам, благодаря иначе за предложенията. Ще ги имам в предвид.
6. Гледам и се уча в момента как да го правя.

Все още чета и се уча и в най-скоро време ще почна да действам. Подготвил съм базата така да се каже. Благодаря за всичко написано, ще го запомня! Доста е полезно.

Горе