Заслужилите потребители

blackout8

Well-Known Member
От известно време си мисля да създам така тема, та и времето дойде. Идеята ми е да се похвалят добрите потребители от форума. За разлика от черния списък в маркет плейса, това не е насочено само за търговията, а изцяло за човека . Всеки, които има личен опит с някой/я от форума и е оценил високо неговите/нейните качества нека да пише тук, кой е и защо така е прецинил. Идеята ми всички, точни, коректни, комептетни, инициативни и т.н. да намерят място в тази тема - един малък кръг на заслужите, поради тяхните индивудални качества, които ги различва от останлата част. Тази тема няма за цел да се конкурира с Итрейдъра и Реп. Пауъра, макар и така изглежда :D. Тема би била изключително полезна за тези, който търсят определно нещо, а именно дадения потребител го предлага или има(за знанията говоря :p), не само, че ги има а и високо оценен за тях от другите. Тази тема е още един + към репутацията, която имат.

Като инциатор на темата, трябва да посоча първите :)

Тео, Аланфорта, Ктомов, с тези пичовете, много редове сме драскали в скайпа - и съм стиганл до извода, че са много точни, инциативни, запознати с онлайн бизнеса, както в реалния бизнес, също така са ми помагали, като не съм бил наясно с някой въпроси, същто така имат широки познания и по други теми. С Тео доста сме си говорили за различни бизнеси, бизнес модел - онлайн и оффлайн, Ктомов е изключително комптентен в WP, Алан-а в SEO, това го пиша просто да им отлича едни от качествата, който се асоциират с този форум, само да не ми се обидите :p Админите по съвместимост и тях ги включвам, макар че с тях по-малко съм комуникирал, но на впечетленията са ми и че и тях трябва ги включа, редом до гореизборените :) За другите, колеги просто нямам личен поглед над нещата, но съм сигурен, че и те имат какво да дадът :)

Темата е добра, но не до там :) Сега ще кажа и защо.

На мен лично ще ми се наложа да изброя едно 100 прякора с които съм имал контакти, било то за платени такива или безвъзмездни, а вторите са дори повече ;)
За мен форума си е форум и всяко мнение в него е полезно. Имаше една приказка - в спора се ражда истината. Ще я променя малко за случая - в спора се ражда решението :)

От както съм тук, 50% от мненията ми (ако не и повече), са били винаги контра, не защото моето или чуждото мнение е грешно, а просто защото всеки има мнение, а и тук му се предоставя свободна трибуна да го изкаже.

Форума е пълен с приятни хора, коректни клиенти и коректни продавачи, за това не мисля, че ще намерим начин да ги изредим всичките :)
За мен винаги основната черта за оценка на хората е било тяхното отношение - е в последните няколко дни успях да оценя една много голяма част от моите познати. Самия факт, че някои от вас тук отделиха малко от времето си да ми честитят рождения ден е показател, че те все още са ХОРА. Други го направиха в скайп и си нямат и представа колко много се зарадвах от това.

Та, bottom line - във форума има страшно много ХОРА, а не поболели се от желание за още пари машини. За това няма как да се създаде такъв "бял" списък, защото при регистрирани над 9500 човека, в този списък ще трябва да присъстват 9000.

От: Заслужилите потребители

Навремето имаше такава тема, но нещата не се развиха - БЯЛ СПИСЪК НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ
Съгласен съм с ktomov, че е по-трудно да се посочат положителните герои тук. Черните овце са малко и по-лесно се изброяват :)

Мисля, че е излишно да се прави такъв списък, поради причините изброени от колегите по-горе. Освен това Репутацията и Itrader-a са си достатъчни критерии според мен за това дали някой е коректен и точен или не. Може да се добави още нещо, което чест осрещам в другите форуми - възможност за изказване на Благодарност или Thanks на конкретен пост. И може да се следи колко такива благодарности има всеки от членовете и колко е дал съответно :) Но това не е толкова необходимо.

Ами аз съм давал поръчки тук към 7 човека, на някои по 2-3-5 поръчки, още давам - досега всеки си е свършил работата както трябва. Помагали са ми доста хора тук от форума (не само в отговор на мои питания) - нали всеки в мненията търси и нещо полезно за себе си...как да ги изброя?! :)

Аз не мога да кажа нищо по въпроса. Не си спомняма да съм запомнил някой с лошо, следователно всички са свестни. Аз по дефиния приемам че човека насреща е свестен и коректен. Е, няма как да си намериш приятели и/или бизнес партньори, без доверие. А ако някой 'не ме кефи' то това изобщо не означава че не е свестен. Може аз да съм причината, кой знае...

Но определено мисля че Thanks бутона ще помгне. Блягодаря е нещо по-различно от rep power.

Друго което може да се направи е чат. Като този във FB. Личните съощения са тромав начин за общуване, а измести ли се разговора в сакйп се губи фокуса от форума.

Аз ще дам вота си за E-Business
доста научих от него за дроп шипинга

Всъшност от тенкс система ме въздържа това че тези който съм виждал ще променят структурата на форума от към сео като има много линкове под поста което може да доведе до понижен ранкинг на темите а форума разчита на това доста за развитието си особено като конкуренцията е доста силна от към линкове след обединяване на две пр 4...

единствената опция е да забраня индексирането на профилите така ще стане приемливо да се направи знам ли....

Идеята ми не бе комерсиална, за пазара или Итрейдъра/реп-а това, че някой не те е измамил ок, даваш му Итредъра, но на тази база няма как да оцениш другите му качества. Това което исках да е тази тема - всеки който е имал близък досег комуникирал е и е стигнал до изовда, че този човек има какво да даде на форума, просто решаваш да го похвали тука.
Оценката е субективна, всеки сам казва, защо. Това, че има 9к потребители, по никакъв начин не означава, че те трябва да присъстват - никой като не ги е оценил, защо да са в този списък. А и като се види средно по 300 човека има във всеки даден, момент и те голяма част са всички про активни, няма как онези 9к да се впишат. За мен тези 9к са потенциални за този списък, както потенциални и за бан, а реално са в сивия сектор :D

Добре, щом така не искате може да се говори да се увеличат, оценките освен итредър и реп. В един друг форум, доста се ценеше степента на помощ, професионализма на работата и т.н. Може да се интегира примерно:
-помощ за WP, Joomla и т.н платформи и програмни езици;
-същото за СЕО;
- отзивчивост - дали потребителя отговаря на ЛС или на запитвания;
- отделно професионализъм/компетентност, в един световен форум, са си го кръстили ваучери, това е за доста голяма компетенция там беше за фин. анализиране, в нашия случай онлайн бизнеса като цяло. Работата е там, че всеки който има 5 ваучерa може да даде на друг, а макс. брой е 10+, но само номинално написано може и повече да е но така всички, който са над 11 са уеданквяват визуално;
-благодарност.

Това би помогнало, адски много и е точно в духа на форума - примерно някой, новак се интерсува от SEO, по ред причини не иска да отвори тема, вижда Х потребител има доста точки в SEO-то и голяма степен на отзивчивост и новака пита и разбира доста неща, след това е по наясно и би помогнал на други.
Навремето в инвестор.бг форума доста се лутах, да разбера кой би ми помогнал, че там са още по големи хейтъри от тук. Ако по някъв начин, знаех кой какъв е, по бързо щях да разбера доста неща, смятам това би било подходящо и за нашия форум.

Разбира се това мой предложения.

Последно редактирано:

Горе