Застрахова на какво? Имам на кола, жилище, живот. Последните две по принуда. т.е. и трите са по принуда.
Понякога си правя и планинска, защото ходя често по горите. А с това шега не бива.
1 КАСКО и Гражданска
2 Имотна
3 Злополука и здравна - по-добри са от ЗОК
4 портфейл - при загуба на докуемнти, дебитни, кредитни карти , кражба на документи и т.н.
5 специални - застраховка на лично огнестрелно оръжие и прилежащите му боеприпаси
Застраховките са хубаво нещо, просто в БГ не са на мода.
За всичко си е хубаво застраховка. Даваш едни къси пари, но после ако стане нещо си подсигурен. Но трябва да се гледат добре офертите, защото има много които просто ще те прецакат.
Най-често ми се е налагало да ползвам злополука и планинска застраховка - доста повече неща покриват от осигуровките. Най-малкото не ми се налага да си плащам рентгеновата снимка и синтетичния гипс ил итам каквито други шукарийки ми трябват след счупване.
Имам за имот, живот и ... здравна международна - като платя с крединтката карта в дадена държава иамм застраховка до 10к евро.(може само кафе да си купя)
Принципно начисляват допълнителна такса точно заради тая рискова група Една пача ама не помня в кой застраховател ми беше пожелала да карам по-бавно, че да са ми ставали органите после за нещо. Много шамари щеше да яде.