Затвор за най-сексапилната хакерка

rak

Active Member
Да, затова на сина ми съм му направила списък със забранени народности за женене и първи в списъка са рускините...Стига да ме послуша де :)
---------------------
До 40 г. затвор за най-сексапилната хакерка четвъртък, 14 окт 2010 г.


9f00540f958e.jpg

Най-сексапилната хакерка в света, руската феерия Кристина Швечинская, може да бъде осъдена на до 40 години затвор за участието си в компютърно престъпление за кражбата на 220 милиона долара.
Противно на очакванията хората, които работят основно с нули и единици, бърникат в чуждите компютри и пренасочват милиони към сметките си без да стават от стола пред лаптопа си, невинаги са разплути, космати и очилати нечистоплътни чичета - поне така изглежда, ако се съди по новия топ-хакер, с когото светът се сблъсква - 21-годишната руска студентка Кристина Швечинская.
Сладката Криси моментално си спечели прозвището „най-секси хакерка в света", след като се появи като обвиняема в съда по впитите си кожени панталони, тясната прозрачна блузка и хвърли очарователен поглед през пронизващите си сини очи към съдията.
Кристина е обвинена в участие в престъпна група, източвала банкови сметки във Великобритания и САЩ. В мрежата са действали общо 37 души, базирани основно в Ню Йорк и имащи източноевропейски произход, които са източили над 220 милиона долара от сметки на малки фирми и частни лица.
Кристина е била един от четирите студенти на Нюйоркския университет, които са действали като "мулета" и са отваряли сметките, за да позволят на хората нагоре по веригата да започнат сериозното източване.
Според прокуратурата делът на Кристина включва поне пет разбити сметки, за което самата тя е взела около 35 бона. Ако бъде призната за виновна по всички повдигнати обвинения, най-сладката хакерка може да получи до 40 години затвор и да похаби крехката си младост и красота зад решетките. Жалко, че не е крала от нашите пари, със сигурност щяхме да й простим...
Самата престъпна мрежа е работила по крайно прост начин - с общи усилия хакерите са разработили модификация на популярен из интернет троянски кон, който може да се купи (макар и незаконно) за около 300 долара, и с нея са прониквали в предварително набелязани компютри и са източвали сметки.
Източник


Като точат сметки, да се спрат - 220 милиона долара, просто това е някаква лъжа или печатна грешка. Аз бих се спряла на първия милион и край - няма да си мръдна пръста в следващите сто години :)
 
От: Затвор за най-сексапилната хакерка

Пресилена е новината.
По-вероятно е да са използвали точно този сексапил, за който говорим, а не, че тя има специфични умения. В статията е добре описано, че тя е била просто муле, а баш хакерите, които дърпат конците, може би са си точно тези космати и разплути чичета или прегърбени, пъпчиви пубери, които си представяме.
 
От: Затвор за най-сексапилната хакерка

Според прокуратурата делът на Кристина включва поне пет разбити сметки, за което самата тя е взела около 35 бона. Ако бъде призната за виновна по всички повдигнати обвинения, най-сладката хакерка може да получи до 40 години затвор и да похаби крехката си младост и красота зад решетките.

а сега кажете заслужава ли си за това ви говореше Хепислакър вчера в другата тема

Ако главния "герой" от статията беше толкова интелигентен, колкото се опитва да ни убеди автора, нямаше да прави всичките тези глупости (и най-вече нямаше да приема наркотици). Има множество законни начини, по които един програмист с подобни знания може да печели прилични суми без да нарушава закона.

Кой говори за "заплата"? Големи пари със "заплата" е ясно, че не могат да се правят. Големите пари се правят от тези, които рискуват много. А това не са работниците на "заплата", а собствениците на фирмите (които обикновено работят във фирмите си най-малкото като управители за да са сигурни, че фирмата им се управлява разумно).

Посочи ми колко закона са нарушили примерно основателите на Microsoft и Google?
 
От: Затвор за най-сексапилната хакерка

В това да си отвориш банкова сметка и да получаваш/пращаш крадени пари няма нищо кракерско (и нищо хакерско). По-скоро това е признак за изключително ниски интелектуални възможности.
 

Горе