harkon
New Member
България „заслужи” поредния позорен приз - първо място в европейската класация на затъпяващите деца и младежи. Кой тогава да оправи България, щом поколението, от което зависи нейното бъдеще, получава такава оценка?
Аз например ако реша уеко да затъпя едно бъдещо поколение на 1во място бих осакатил образователната система, после бих порезал и ценностната система - Бих създал идоли - чалга звезди, след това зрелища... игри на щастието. Ако нещо не сработи системата, бих създал предпоставки ала тип "жабогьол" - ще оставя народа да бачка колкото за яденето (ако това бъде храна изобщо), некоя малка сметка..и в никакъв случай за всичките - трябва да има интрига - леко задълженийце, което да притеснява и да ръга коня у рибрата, че и другиот месец трее рие пак в тиняка...пак за същото разбира се. Хмм, ако и с това не стане бих организирал един мега турнир по диабло 3 с 100 първи награди - лаптопи, 1000 втори награди - айайайпади и 10000 3ти награди смартфони.... Ако и така не успея...значи.... не са ми платили достатъчно
Мислех, че когато говорим за бройки и бюджет става въпрос за висшето, а не за основното или бъркам.И като ученик, и като студент, съм имал учители, които ми искаха мислене. Знанията са в справочниците.
За чий ти е знание, след като не знаеш какво да правиш с него?!
Сега и знания не искат - ще се разбягат по други училища. Сега искат бройка - за да вържат бюджета и заплатите.
резултат - 21.8 на сто от младежите на възраст между 15 и 24 години нито имат образование, нито се стараят да придобият някаква квалификация, нито работят.
Те като влезат неграмотни във висшето какви мислиш че излизат.
приза не е зарди това че са неграмотни и ходят на училище и излизат от там неграмотни а че въобще НЕ ходят на училище затова сме взели приз... и мисля че всички се сещаме коя малцинствена група отговаря на това и има по няколко деца и държи горе долу такъв нарастващ дял...
Проблемът не са ни гореспоменатата малцинствена група. Несериозно е да се обвинява малцинство за резултата на мнозинството. Масовата тъпота и безидейност в посочената възраст и аз съм я забелязал. Просто хората са обезверени.
Безиедейни и тъпи ок ще го приема... ама поне са ходили на училище получили са тапията и работят че даже и кавлификация придобиват част от тях ... демек не влизат в определението за приза...
Колкото и да е нахално ти предлагам да пробваш нещо от моя "илюзорен свят, изпъстрен с анимации" (по-точно японски анимации), пък може и да ти хареса. Човек трябва да има въображение (т.е. има нужда от илюзорен свят) за да създава неща дето ги няма, иначе животът е еднообразен и скучен.
Да бе, не било в нея проблема. Ами точно тя бъгва статистиката. Всички етнически българи, които познавам имат завършено поне средно образование и работят. Хайде стига глупости, все още печелим световни олимпиади по физика, математика, информатика. Това, че ромляните са необразовани по какъв начин води до извода, че българите сме необразовани?Проблемът не са ни гореспоменатата малцинствена група. Несериозно е да се обвинява малцинство за резултата на мнозинството. Масовата тъпота и безидейност в посочената възраст и аз съм я забелязал. Просто хората са обезверени.