Защо темите в templatemonster са по-скъпи от тези на themeforest?

Откъде си купувате теми за онлайн магазините?

  • наемам си фрийлансер/и

    Votes: 0 0.0%
  • не обичам да плащам, тегля си нулирани и стискам палци

    Votes: 0 0.0%

  • Общо гласове
    9

white_pawn

Well-Known Member
Здравейте,

Трябва да подбирам тема. Става въпрос за магазин, който ще мигрира от лятната количка към ocart, pshop или в краен случай magento. До сега съм си купувал теми и плъгини само от тематичната гора, директно от магазина на опенкарт или от разни фрий девелопъри и то само за OC. Каквото ми е трябвало мога да си променям по дизайна, та това че са сякаш една идея по "шарени " не ме блазни. И все пак дайте мнение за TM темите. Защо са по скъпи? Просто политика, кода ли е по оптимизиран, поддръжката ли им е по добра или нещо ми убягва? Който има поглед и е работил с техни теми, моля да сподели отзиви.

Благодаря!

пп: пускам и малка анкета за разнообразие...
 
Super е анкетата. Дадох моите отговори. Най-много използвам themeforest, но честно казано избора ми грам не приключва само с това. Ако не ми е нужно и не го намирам там, което е рядкост, опирам до templatemonster. И двата пазара са супер големи и определено правят добра филтрация на спевдо девелопъри. Поне по мои наблюдения. За жалост не всички теми са писани по някакви стандарти, за да им е всичко тип тип, но какво да се прави. Наскоро работех върху една, която се налагаше доста "вътрешна" намеса от мен, но в крайна сметка се получи всичко точно. Безплатни не съм ползвал от няколко години и дори не мисля, че ще имам проект, който да изисква това. Дано де. :) Иначе тези дефолтните теми в WordPress.org са най-добри - всичко им тръгва и най-важното - по-малко проблеми създават при интеграцията на други елементи - от плъгини до апита. :)
 
Наскоро работех върху една, която се налагаше доста "вътрешна" намеса от мен, но в крайна сметка...

Въпросната тема от TF ли беше?

А иначе на WP така и не можах да му свикна на админ панела. Нито за сайт/блог, нито за магазин. Нямам предвид разни предразсъдъци от типа "той WP-а е за блог, има си колички". Уж лесно се работи с него, има всичко, ама де да знам...
 
Въпросната тема от TF ли беше?

А иначе на WP така и не можах да му свикна на админ панела. Нито за сайт/блог, нито за магазин. Нямам предвид разни предразсъдъци от типа "той WP-а е за блог, има си колички". Уж лесно се работи с него, има всичко, ама де да знам...
Като начало не работи през админски акаунт, освен ако не настройваш нещо по сайта.

Иначе всеки, който работи по магазин с над 50-100 продукта ръчно през интерфейса за мен е мазохист, без значение каква е платформата.
 
Последно редактирано:
Като начало не работи през админски акаунт, освен ако не настройваш нещо по сайта.

Иначе всеки, който работи по магазин с над 50-100 продукта ръчно през интерфейса за мен е мазохист, без значени каква е платформата.

Да, винаги съм работил през админ акаунта. На други потребители като съм правил потребителски и си цъкат доволно. Със сигурност много от тях дори не са подозирали до какво имат или нямат достъп. Но е било по скоро да не пипат където не трябва. Всъщност като се замисля, се отнася и за коя и да е друга система. Да се чуди човек, защо толкова години все така съм я карал. Уж всичко да ти е под ръка, де да знам...

Относно продуктите, да, натрупвал съм голяма база, но много разтеглено във времето, по не повече от десетина на ден и не ми е идвало да прибягвам до импорт/експорт чак толкова често - единствено май само при масовна промяна на цени или прехвърляне на друг хост. Като са по малко нещата, през панела ми е било по удобно - форматираш си текста, някой вътрешен линк и т.н.
 

Горе