хъм и аз като ноке, мога да сглобя такава така функциониращ урдпресс за няколко дни само че без да е абсолютен шитак ама само систмата
ще работи но без гаранция (бих го направил за себе си) защото при ъпдейти итн ще се губят неща понякога неща... и ще е нужен технически грамотен персонал, да го поддържа... просто на урдпресс имам цялата нужна функционалност със съответните плъгини а допълнителните неща ще се добавят във кода ... поддържането на урдпреса секюрнат също ще изисква технически умения .... общо взето както и ноке написа ще отнеме време да се направи така че да се ползва лесно от не толкова адвансъд потребител
цена: ами по скоро бих насочил във форума публично някой как да си го направи безплатно... да трупам контент
аи може да е от полза на някой
или трябва да кажа доста висока 4 цифрена цена близка до границите на петте цифри и ще направя що годе разбивка НО пак ще си помисля дали да се наема да го свърша
1. ще вкарам лично ноу хау, някой се е блъскал да го натрупа но освен това ще си трябва и да се барне тук там и да се включи задължителна поддържа годишно в следващата точка ще обясня
2. ако дам ниска цена за горното само за труда за инсталация на две на три обясня как се работи със ситемата и с цел още по ниска цена минем без поддръжка и след един месец излезе ъпдейт и някой плъгин спре да фунционира като хората (например фейсбук бриджа, пъгина за рейтинги или плъгина за форум ) и ще има или ти ме измами и да ми тръгне лошо име и отново аз ще трябва да се бъхтя да го оправя затова такива случай ще са калкулирани в цената... няма да пусна цена без подръжка ... както казах предпочитам да не се занимавам отколкото да си сложа таралеж гащите
3. готов темплейт цена около 60 долара от темплейт монстър - харесвам техните.... като визия иначе някой са малко шит
4. 100 броя статии и описания (това е голяма поръчка ако не се даде основа на фрилансъра от къде какво да взима съдържание ще трябва да се разбие между няколко фрилансъра или ще има зацикляне ) предполагам че ще мога да направя пакетна оферта освен да ги пише и да ги качва във сайта ако искам и снимките да качава а това ще му отнеме време и ще струва повече отколкото само статии да кажем около 500 лв
5. снимки по 3 или по 5 броя на продукт - цена колкото каже фотографа с по хубави снимки по добре... може да се мине тънко ама ще е жалко за хубавия сайт накрая да му прецакаш конверсията с кофти снимки миниму няколко стотака може даже и 500 лв+
6. не е споменато но може и онпейдж сеото да се барне като освен сео урлта и структура на сайта - включвам освен микродатат и опън граф, да се подберат внимателно по няколко думичка в тайтъла и описанието на продукта, и самото съдържание - отнема време и се искат проучвания на киурди не бих дал магзин без това... затова казвам че по добре за мен да си го направя... и това ще отиде време и ще се вкара ноу хау ....
7 модул за раплащателна ситема ще ползвам някой от готовите мисля че и за урдпрес магазини... отново ще се наложи да се предложи поддръжка ...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
та такам или трябва да е доста висока цената за да сте сигурни че ще доволен клиента иначе предпочитам да кажа може да се направи ... аз дадох най ниска цена май от всички ама това е заради урдпреса
най мсовия цмс пести средства
или просто казвам
wordpress + eshop или друг + facebook bridge, wp froum server, + плъгин за реитинг на продуктите / темите + не съм проверявал има ли плъгин за микородата но мисля че има ако няма, ръчно добавяне в кода + темплейт + модул за епей/изипей мисля че имаше такъв + известно време труд предполагам поне няколко дни за да работи като хората тази смесица
аз за разлика от ноке сигурно няма да смогна за ден ден и половина
и след това се разбираш с фрилансърите за съдържанието, за снимките с фотограф и с цена за качване на контента
+ проверка на киурдите на всички продукти за нагласяне на тайтъли и описания и съдържанието
+ в следващата една година да си го поддържате работещо при всеки ъпдейт
и ще си спестите това да ми дадете сума в високия обхват на 4 цифрените нищо работа както се казва...