От: От: За банера новия горе - големия - вярвате ли им ?
Найстина е хубаво да се запознаете с кампанията, преди да се пишат глупости . Save Дарина беше голяма кампания и се радвам, че е продължила да съществува след трагедията с Дарина . Друг е въпроса, че банера е през adx.bg ...
П.П Големи паралии имало в този форум хахаха
Хайде аз като един от най-дъртите във форума да внеса малко ясност по въпроса:
Не познавам лично организаторите на дарителския сайт, но ми се виждат странни много неща по сайта им.
От друга страна, многократно съм помагал и помагам на много хора, изпаднали в неравностойно социално положение, НО винаги следвам принципа на Васил Михайлов от "Маргарит и Маргарита" - "за да получиш - трябва да дадеш!"
Пояснявам: мога само да си представя каква огромна трудност е да имаш болно дете в къщи - а тази трудност трябва да се преодолее с НЯКАКВО УСИЛИЕ! Примерно, ако ще използвате независими форуми за целта - направете си труда да се обърнете към администратора за неговата подкрепа - слагането на банер на видно място НЕ Е подкрепа - няма гаранция че не сте му хвърлили 20-30 лева, за да го държи там и да не пита!
Затова: за да няма повече БЕЗСМИСЛЕНИ спорове по въпроса предлагам COOLICE (или който е собственик на форума) да се изкаже в темата "ДА" или "НЕ" и по този начин ако информацията излезе менте - неговата отговорност няма да е само морална или материална (разбирате ме) - затова докато админът на форума не си сложи главата в торбата - аз не признавам сайта за легитимен. Ако COOLICE не знае как да провери достоверността на информацията за болните деца - да се свърже с мен с ЛС или както намери за добре - проверката е много лесна и безболезнена и дава 99% гаранция.
Относно "абе знаете ли кой е Иво Апостолов... големи сте паралии хахаха..." - е да, аз съм "паралия" + дал съм много сериозни суми за благотворителност + понятие си нямам кой е Иво Апостолов! (а мисля че и той не знае кой съм аз, освен ако не е ключова фигура в някоя платежна система) Процедурата не верификация в случая я изложих по-горе.
Накрая ще Ви споделя за пример последния случай, когато правихме дарение ето тук(домейнът и хостингът са взети впоследствие, пак с наши средства)
[url]http://dashahelp.ru[/URL]:
Една майка на болно дете от провинциален град в Белорусия написа тема "вик за помощ" на Официалния Форум на платежната система WebMoney - такъв номер може да направи или мошеник-камикадзе или човек, който наистина е много на зор, и е готов да отговаря за думите си! Естествено - модераторите на форума (подковани кучета!) я направиха САНДЪР - просто й разказаха играта и я докараха до истерия - а накрая и блокираха и портмонето във WebMoney...
Оттук нататък логиката е желязна - ако мадамата е част от мошеническа структура - ще им тегли една майна, и повече няма да се вясне там - ако ли наистина е тази за която се представя - ще изпълни всички условия (условията бяха СУПЕР ТРУДНИ, за да не кажа почти невъзможни)
Аз бях единственият, който кихна пари още преди да се изяснят нещата (направихме с колегите анализ на поведението, и решихме че вероятността да е мошеничка е минимална)
За моя голяма радост се оказа че мадамата е сериозна мъжкарана и изпълни ВСИЧКИ УСЛОВИЯ, за които беше уведомена от модераторите!
Това беше идеален пример за останалите как трябва да преодоляват трудности!
Те това е - ако обществеността има желание да получи гаранция за достоверността на сайта - нужните действия съм ги описал - в противен случай смятам изпълнението за непрофесионално и няма да взимам повече отношение по въпроса.
За сведение: аз когато давам средства - ги давам(след верификация):
1) на сметка на самите родители
2) на сметка отворена за целта от лечебното учреждение
3) на известна благотворителна организация
Мога да добавя, че досега не съм имал случай да са ме излъгали "пишман-благотворители" - във всяка област е нужен професионален подход!
Затова ако някой има желание за благотворителност но не е сигурен къде ще отидат парите му - ще го консултирам безплатно за всеки конкретен случай и оттам нататък няма да има съмнения и недоразумения...