Re: От: За болницата Токуда - искат задължително дарение
Sorry, но това важи само ако здравната система е ОК и работи за пациента. Както виждаме по стотиците нещастни злополуки и отритнати пациенти, нямаме работеща. За това и болниците, за да оцеляват трябва да по един или друг начин да набират средства, ако не за поддръжка на модерна апаратура, то за задържане на кадърни кадри. Грозно е, но представи си, че не взимаха пари и работеха със стари уреди и некадърни лекари, на които плащат малко. Тогава щеше тези 100, 200 лева да ни излезнат през .... нали? Не е редно, пак повтарям, но явно е наложително, за да получим и ние истинско лечение. Може да им повдигнем въпроса на онези от парламента и по-специално здравното министерство, от което последните дни отлетяха много "кадърни" кадри. Чувал съм, че в Канада системата е много добра, да плащаш големи данъци и осигуровки, но получаваш услуги първо качество. Тук плащаш по-малки, но не получаваш нищо. Може сами да преценим кое е на далавера. А и там няма да оставят някой да умре ей така, защото няма пари или връзки или от некдарърни лекари. Там реално са на прицнипа, ако нацията ни е здрава, то тогава ще може да работи и да си плаща данъци, да има потребление и икономиката ще ни върви. Тук системата е на обратно от десетки години на ред - няма да плащаме много за здраве - то и така ще може да получат някаква помощ (да, ама каква?); някои ще плащат данъци, други - не, важното е, че нещо ще влиза в хазната и икономиката ще ни върви, все пак хората трябва да си купуват тези стоки, за да съществуват. Тотална разминавка в мисленето и практиката, и си личи кой до къде я е добутал.
Както съм казвал и преди Болницата е Търговско дружество, а "лекарят"- търговец
Тези пари които събират насилствено като дарение да ги дават за свещи на децата си, а рекетьорите да ги надживеят
В библията е казано: Да изгоним търговците от храма...
Както каза един пациент на съседното легло "това е банка Токуда, не болница".
Имам еди пример от скоро: В Пирогов чакат пред един лекарски кабинет около 8 души, като една женица влиза със счупена ръка и ключица. При падане на "почистените" ни улици възрастната дама е паднала на тази част от тялото си и не са издържали. Лекарят я гледал, гледал и казал, че трябва да сложи временно протеза. Жената мислила, мисли и решила да го послуша. Все пак той е специалиста тук. Попитала за цената на продукта, а доктора и върнал, че е 75 лв. Тя казала, че я устройва и той я грабнал под ръка (здравата), изкочили, заключил кабинета и оставил 8мината пред кабинета да си чакат. Защо? Защото е направил продажба, от която ще вземе комисионна от аптеката, до която ще я заведе. И тук вече си правете изводите дали са лечители или търговци. Даже преди 1-2 години един терикат ме опъти от къде да си взема определени мехлеми, като е задължително да покажа рецепта. Нали онази мърла трябва да му види името, за да му зачисли. Шибан шарлатанин.