За всички които ползват иБей - внимавайте скам!!!!

dnc

Well-Known Member
Имайте на идея и бъдете внимателни ако получите мейл от ибей изглеждащ по този начин Screenshot 2014-01-22 00.29.24.jpg.

Гадовете са направили линка да води към страница, която е точно копие на ибейската, разлики може да откриете в УРЛ-то и също така ако тръгнете да разцъквате user agreement и privacy policy.

Получавам често такива мейли и от Пей Пал, но този определено ме изненада и изглеждаше далеч по-добре от повечето други ментета.

Последно редактирано:
От: За всички които ползват иБей - внимавайте скам!!!!

Този е лесен. Познава се по това, че НИКОГА няма MANAGING DIRECTOR да ти пише e-mail, а това обикновено го правят обикновените хорица от department-а, занимаващ се с оценките на риска и др., също и НИКОГА не използват е-поща след „Dear“, а eB username-а и не на последно място – очевидното, а именно да се „потвърдяла“ регистрацията на вече задавен с банан акаунт… самоизключващи се фактори. За да бъде предприето такова действие от тяхна страна, техните fraud agents отдавна ще да са потвърдили и оценили рисковете по всичко, за да може да се доведе до най-крайната мярка.

За добре изглеждане… дизайнерите да оценяват template-а, формите, структурата. Аз оценявам написаното.

Отделно почти никой по-сериозен, използващ и PP, и eB, не използва логване през Web Mail. Има си пощенски клиент, често и той засича подобни fraud писма и предупреждава, още повече, ако е и синхронизиран с антивирусен софтуер, проверяващ всяко едно писмо. През уеб… „малко“ трудно, не и невъзможно. АБВ бозата май ползваше BOT32. Да не навлизам в подробности, че сверката на useragent-а на е-писма (с мадон за mail client), идващи от еB е един и същ с години, докато този, ако се провери, навярно ще е PHP-Mail или някакъв win32-базиран за ръчно изпращане, т.е. отново разпознаване, че е риболовна мрежа за шарани.

От: За всички които ползват иБей - внимавайте скам!!!!

Далеч съм от мнението, че разбирам, но съдя по себе си когато започнах преди година да ползвам и ИБ и ПП как в началото ги взимах по-на сериозно тези мейли, просто пуснах темата, защото мисля че има доста хора които тепърва ще се регистрират и това ще е нещо ново за тях.

Благодаря на SHERIFA, за разяснението, но ти си светлини години по-напред, а такива овчици като мен Бог дал много! :) За теб доста неща може би са очевадни, но за рибките....

Горе