За операторите и смс-ите с добавена стойност

nortrant

Well-Known Member
Защо оператора задържа такъв голям процент от тези смс-и? Според мен трябва да се направят някакви (законови) промени чрез които смс разплащанията да станат по достъпни.
Ако не безплатни, то таксата за изпращане на такъв смс да е 20-30 ст максимум.
Представете си колко по-удобно би било ако смс услугите в редица сайтове не са 2.40, а 1.40 и собственика на сайта печели същата сума.
Оборотите ще се видгнат в пъти и мобилните оператори ще се превърнат и в средство за мобилно разплащане.

Защото голяма част от тези смс остават неплатени после и оператора ги отчита като невалидни.

Хмм, не ми се вярва това да е причината. Голяма част от клиентите не си плащат месечните задължения НИКОГА и всички плащаме двойно за да компенсираме и бъдещите неплащания?

Последно редактирано:
Свържи се с Мобио или друг доставчик на подобни услуги и ги помоли да ти изпратят предварителен договор и обяснение на евентуалните причини за редуциране на плащанията.

Не може да задържат 50% за това че няколко процента не си плащалу сметките.
Първо процента е голям ако не смятат да покриват и загубите от спуканите гуми на личните им автомобили.
Не е правилно всичли да покруват сметките на техни клиенти с реални договори и законова възможност да им пратят мутри за събиране на вземанията. Съсвсем друг е въпросът че има редица случаи при които уведомяват бивши клуенти че дължат 3 ст. След няколко години когато са станали 3 лв. Това какво означава? Че те съзнателно искат няколко процента да не платят МЕСеЧНИТЕ си вноски от 10тина лв за да могат да оправдаят последващите кражби.
Ако в действителност искат да прекратят малките си загуби които компенсират с големите си кражби от лоялните им клиенти може да изискват първоначален депозит една месечна такса, както и за нови питребителу да има някакви ограничения за сметките. Може също всеки клиент да има история както е при банките. Варианти много, желание малко.
И още нещо - да предположим, че тази кражба от 50% е нужна. Трите оператора по някакъв начин разпределят ли си я? Защото някой може да има повече загуби...

Енергийните оператори също покриват загуби от откраднати кабели, но не по толкова нагъл и НЕпазарен начин

Последно редактирано:
Като не ти изнася не ползвай такава услуга. Цените на прекупвачите са такива, ако искаш да ги избегнеш генерирай по 5к смс на месец към всеки оператор поотделно и няма да се занимаваш с мобио и тем подобни, а директно с фирмата предлагаща услугата.

Не може да задържат 50% за това че няколко процента не си плащалу сметките.
Първо процента е голям ако не смятат да покриват и загубите от спуканите гуми на личните им автомобили.
Не е правилно всичли да покруват сметките на техни клиенти с реални договори и законова възможност да им пратят мутри за събиране на вземанията. Съсвсем друг е въпросът че има редица случаи при които уведомяват бивши клуенти че дължат 3 ст. След няколко години когато са станали 3 лв. Това какво означава? Че те съзнателно искат няколко процента да не платят МЕСеЧНИТЕ си вноски от 10тина лв за да могат да оправдаят последващите кражби.
Ако в действителност искат да прекратят малките си загуби които компенсират с големите си кражби от лоялните им клиенти може да изискват първоначален депозит една месечна такса, както и за нови питребителу да има някакви ограничения за сметките. Може също всеки клиент да има история както е при банките. Варианти много, желание малко.
И още нещо - да предположим, че тази кражба от 50% е нужна. Трите оператора по някакъв начин разпределят ли си я? Защото някой може да има повече загуби...

Енергийните оператори също покриват загуби от откраднати кабели, но не по толкова нагъл и НЕпазарен начин
Питаше "защо", а аз ти отговорих. Отказваш да приемеш отговора и генерираш подволонтелеизъм характерно за мрънкач.ком. Не мога да помогна повече от това, останалото трябва да го свърши психолог.

Не съм мрънкач, а просто от много време се чудя защо това е може би единствената услуга с подобна явна 50% такса която не е обоснована.

Аз отговор не съм видял, а просто догатка, че така компенсирали загубите си.

Като не ти изнася не ползвай такава услуга. Цените на прекупвачите са такива, ако искаш да ги избегнеш генерирай по 5к смс на месец към всеки оператор поотделно и няма да се занимаваш с мобио и тем подобни, а директно с фирмата предлагаща услугата.
Мобио 50% от сумите ли прибира? Само така твоя отговор ще е по темата... Или просто не си разбрал какво питам.

За неразбралите, ето какво имам предвид:
Това е цитат от сайта на мобио

Защо получавам такава част от стойността на всяко SMS съобщение?

Мобилните оператори задържат по-голямата част от стойността на SMS съобщенията с добавена стойност. Въпреки това разплащанията чрез SMS са най-достъпни и удобни за Вашите потребители.

От къде да знам колко взима Мобио. Нито съм им служител, нито съм им клиент.

Пак ти казвам ако си недоволен от твоя дял от SMS плащането, трябва да минеш квота 5к/месец * и вече ще можеш да преговаряш директно с операторите колко процента да им плащаш на тях за тази услуга. Какво казват различните посредници няма значение. Аз съм имал взимане даване на много под 50% такса.

* Имай предвид, че 5к на месец бе актуалното до преди 4-5 години, не помня кога прекратих да си играя със SMS.

Като не знаеш защо се обаждаш?? То на мобио са предложили само 50%, ти искаш на мен да предложат по-добра оферта...
Според мен причината процентите на ВСИЧКИ оператори да са така еднакво НЕпазарни е съвсем друга.
Всичко изписано до този момент са догатки без стойност.

Опитай се да четеш. Все пак се пише на български в тази тема. Ако пък ти е трудно да разбереш написаното питай.

Питам: защо операторите задържат такъв огромен процент (50%) от стойността на смс съобщенията?
Ако нямаш сигурен отговор, по-добре не пиши. :)

@s1yf0x ти отговори за Мобио.

Аз с тях както казах не съм работил, но съм имал взимане даване дирекнто с операторите, с други думи прескачах такива като Мобио и тогав процента не е такъв какъвто споменаваш.

@s1yf0x ти отговори за Мобио.

Аз с тях както казах не съм работил, но съм имал взимане даване дирекнто с операторите, с други думи прескачах такива като Мобио и тогав процента не е такъв какъвто споменаваш.

Не мисля че ми е отговорил за.мобио. ОЩЕ по-малко след като аз никъде не съм го споменавал. Освен това условията при всички услуги като мобио са идентични.

Какъв е процента ако се прескочи мобио? Това исках да разбера АКО може с тази тема. А не празни приказки като:
"Защото голяма част от тези смс остават неплатени"

Празна ти главата на тебе. Свържи се с мтел и питай да ти изпратят договор. Седни го прочети и после се върни тук и си изтрий тъпотиите.

И какъв е смисъла да ми казваш да се свържа с мтел? Аз не мога да се сетя ли?
Щом не съм го направил, значи имам някаква причина. Друго което стана ясно е че ти нямаш реален опит, а само някакъв заучен който мислиш, че може да ползваш навсякъде.
Единствения човек с подходящи знания до този момент е @AMitrev , дори да не ги сподели. Ти имаш желание, но нямаш опит :(

Аз вече съжалявам, че пуснах тема тук. Другия форум който посещавам е калдата - там пиша винаги когато омам софтуерен или хардуерен проблем и винаги се намират няколко човека с подходящите знания. Разбира се има и празнословци, но май са по-малко..

Горе