За пазара на predprimach.com

SmartBusiness

Active Member
Здравейте,

Пазарът на predpriemach.com е прекрасно място от което съм се възползвал както да продавам, така и да купувам.

Но според мен са нужни проемени в него, защото секцията се превръща в едно мерене на пишки, в една досадна спам дискусия, в една секция в която човек да го е страх да продава нещо, защото моментално поне 3 потребители започват да търсят сметка на продаващият и започват да го наричат с епитети, от които най-мекият е "измамник".

Много рядко една тема минава без някой да оспори цената определена от продаващият, продуктът му, трудът му.

Няма ли да е по - добре да се забрани дискусията относно качествата на предлаганата стока, а мненията да се концентрират само в наддаването и уточняването на дребни детайли около стоката от потребители, които наистина имат интерес да купят, а не от такива, които се опитват да прецакат сделката, да се направят на умни или просто завиждат.

Просто погледнете темите от последните 1-2 седмици.

Самият аз също съм бил наричан измамник и лъжец - просто защото си бях определил цена на стоката - непосилна и/или неразбираема за определени юзъри. Аз си продадох стоката на исканата цена, но в моята тема от 30 мнения - 5-6 бяха различни от заяждане и безкрайни обяснения преминаващи в спам.

Та предложението - само мненията на потребители, които искат да купят, искат да залагат за предлаганата стока да се толелират. А мнения, които размиват темата да бъдат трити, а тези които са ги направили да бъдат предупреждавани.

Според мен така секцията ще стане един нормален пазар.

• Like
Реакции: Brad
От: За пазара на predprimach.com

...защото секцията се превръща в едно мерене на пишки...
Да ти кажа преди два месеца доста пари изсипах за корекция на пишката, а и толкова болка преживях, че едвам се сдържам да не и направя HD снимки и да ги пусна тук :)
или поне за аватар да си я сложа...

Да ти кажа преди два месеца доста пари изсипах за корекция на пишката, а и толкова болка преживях, че едвам се сдържам да не и направя HD снимки и да ги пусна тук

Епа пусни ги да видим дали си е струвало.:)

В пазара на Предприемач дот ком се пазят купувачите и най добрата техника за това е да се държи свободен... като са били пазарите от древноста... всеки може да изказва мнение за стоката цената итнт.... това кара купувачите да се чустват спокойни какво купуват... а това води до повече продажби и до концетрация на повече купувачи....

Ако не ми вярваш за това може тестово да пуснеш обява 100 сайта за обяви... там няма да се коментира... да видим за специфичен за аутиорията продукт дали сме по добро място :)

ако искаш да продаваш тук трябва да си се пдготвил това че някой пише хейт само бута темата нагоре и повече потенциални купувачи ще я видят, ако им оборваш аргументите (защо цената е трябва да е такава) или при други аргументи си склонен на остъпки - се получава истински пазарлък (като на пазарите от древноста)....

• Like
Реакции: Brad

Ама във форума верно има глутница кучета дето лаят всеки нов или куц.
За пазара: Няма да купуваш, продаваш или преговаряш? Подмини темата, не замърсявай форума.
Най-големите коментатори да се лишават от право за писани във борсата за определен срок :)

Най-големите коментатори да се лишават от право за писани във борсата за определен срок :)

Аз пък искам, посредствените коментатори с грозни аватари да се банват за 2 седмици поне!

В другия форум нали наложиха цензура на пазара.
И какво се получи, пазара там умря!

Няма ли да е по - добре да се забрани дискусията относно качествата на предлаганата стока, а мненията да се концентрират само в наддаването и уточняването на дребни детайли около стоката от потребители, които наистина имат интерес да купят, а не от такива, които се опитват да прецакат сделката, да се направят на умни или просто завиждат.
Не.

Системата е почти идеална. В 92% от случаите 'спамът' не само е оправдан, ами е и нужен.
Чисто злобарски спам обикновено идва само от разни новорегистрирани и неориентирани.

Който не ще да му обсъждат сергийката, ей го другото форум... Ако мърда все още, не съм проверявал наскоро.
Тука си чешете езиците, там - въртите ГОЛЕМИОТ БИЗНЕС с гоуемите и сериозни бизнесмени :) .
Идеално.

Да и според мен си добре така, трябва да има коментари от всеки, защото аз като реша да купя нещо може да пропусна някой ценен детайл.Понеже стоката ми е харесала на пръв поглед, но след като прочета мнение от експерт в дадената област и ако мнението не е негативно бих се чувствал по-спокоен за бъдещата сделка!8)
Аз коментирам от гледна точка на купувач, може би продавачите ги дразни това че някой им намира разни дефекти:confused:, но така е пазара си е добре...8)8)

От гледна точка на коректния продавач също няма проблем, защото така се изясняват всички подробности по сделката, които не са застъпени в офертата. 5-6 сайта съм продал през форума и никога не съм имал проблеми с коментарите, напротив.

Абе ако човек иска да пробута лайна, а друг човек иска да ги купи, защо им пречите по дяволите?

Абе ако човек иска да пробута лайна, а друг човек иска да ги купи, защо им пречите по дяволите?
Щото сме ужким къмюнити?

Къмюнитито си е комьюнити, пазара си е пазар :) Сделките могат да минават и без неканени консултанти.

Специално в твоя чест днес гледам една обява в пазара, дето е абсолютен смех по всички правила на логиката и световния опит.
Но нищо не казвам. Само броя шараните.

Re: От: За пазара на predprimach.com

От гледна точка на админите е защото не искат да имат сайт в който се продават свободно боклуци... затова и пращаме всички който не им харесват коментарите на този списък от 100тина сайта за обави ... там няма да се коментира но сигурно няма да се продаде...

http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=7941

Иначе ако някой е чел правилата на пазара :) дето май почти не се прави там си пише купувача да се иска от останалите съвет ако не е сигурен :)

Горе