Ползвал съм AdWords още през 2004 когато все още имаха глоби за неактивни думи и т.н.
Тази година отново опитах да ползвам системата за реклама на сайтове.
Създадох кампании и започнах подбор на ключови думи.
Логиката на оценяването на клик доколкото разбирам трябва да е следната - нямаш конкурентна реклама ниска цена (минимална), имаш конкурентна цена зависи от цената на конкурентите.
Минималната цена за клик е 5 цента.
Инструмента за подбор на думи е удобен и дава добри възможности.
Въведох няколко израза и оценката бе 15 цента, само след няколко минути изразите бяха спрени и искаха оценка 1 долар.
Въведох (тук ще трябва да съм конкретен и да покажа снимки)
софтуер за домашно счетоводство
конкурентни реклами липсват
в самия панел в ключови думи въпреки това
цената за клик е 1 долар (в списъка с ключови думи и изрази имам и 5 долара, а съм имал и 10 долара за клик)
На първото ми запитване в гугл относно този проблем получих отговор цитирам /16.02.2007/:
Пиша това за да попитам има ли друг с подобен проблем?
Смятате ли, че цени за клик от долар, 5 или 10 са нормални и то когато не са получени в конкурентна среда а просто са сложени, като минимални?
Наскоро четох статия, че има думи с цена за клик 67 долара, но те се плащат от застрахователни компании.
Тази година отново опитах да ползвам системата за реклама на сайтове.
Създадох кампании и започнах подбор на ключови думи.
Логиката на оценяването на клик доколкото разбирам трябва да е следната - нямаш конкурентна реклама ниска цена (минимална), имаш конкурентна цена зависи от цената на конкурентите.
Минималната цена за клик е 5 цента.
Инструмента за подбор на думи е удобен и дава добри възможности.
Въведох няколко израза и оценката бе 15 цента, само след няколко минути изразите бяха спрени и искаха оценка 1 долар.
Въведох (тук ще трябва да съм конкретен и да покажа снимки)
софтуер за домашно счетоводство

конкурентни реклами липсват
в самия панел в ключови думи въпреки това
цената за клик е 1 долар (в списъка с ключови думи и изрази имам и 5 долара, а съм имал и 10 долара за клик)

На първото ми запитване в гугл относно този проблем получих отговор цитирам /16.02.2007/:
независимо от това вчера /22.05.2007/ проблема си остава същияБлагодаря Ви, че се свързахте с нас отново.
В момента инженерите ни работя по проучване на проблема. Надяваме се, че в близките няколко дена той, ще бъде отстранен.
Благодарим Ви за търпението.
С уважение,
Дина
Google AdWords Екип
Пиша това за да попитам има ли друг с подобен проблем?
Смятате ли, че цени за клик от долар, 5 или 10 са нормални и то когато не са получени в конкурентна среда а просто са сложени, като минимални?
Наскоро четох статия, че има думи с цена за клик 67 долара, но те се плащат от застрахователни компании.