Здравейте имам въпрос за wirless и netbook asus Eee PC

bgtifo

Well-Known Member
Здравейте дадоха ми някакъв netbook Asus Eee Pc е модела, ето този същи http://newth.net/eirik/wp-content/uploads/2009/03/asus-eee-pc-1000h-mini-laptop.jpg

Опитвам се да подкарам интернет през wireless-а (нямам рутер искам да хвана някаква връзка) намира някаква мрежа вкъщи (аз съм от София) където не иска парола и т.н. конектва се и пише, че връзката е стабилна или нещо от сорта не съм много наясно с тези неща, но пише че съм се свързал. Когато обаче влезна в интернет експлорер единственият браузър, който има в него и се опитам да отворя кои и да е сайт ми изписва следното :

No connection to the internet is currnetly available To view Internet content that has been saved on your coputer, click Work offline

Какава може да е причината според вас, предварително благодаря на отговорилите.

От: Здравейте имам въпрос за wirless и netbook asus Eee PC

Ти може да си се вързал към някакъв безжичен рутер, но това не е гаранция че имаш интернет. Откъде си сигурен че до рутера има кабел за нет, че нета му е платен и т.н.?
Пък може и някаква филтрация да има в настройките на рутера и да не ти дава достъп до интернет..

От: Здравейте имам въпрос за wirless и netbook asus Eee PC

Отиди в някое кафене с него, където си сигурен, че има безплатен Wireless интернет. Закачи се за тяхната мрежа и пробвай там :) Или в някой приятел с рутер може да пробваш :)

Горе