Зелен в "Online Money Making" занаята

ispo

New Member
Здравейте на всички, регистрирах се току що във форума и искам да кажа, че сайта ме заинтригува много. Та да започна питането ми е към по-опитните, които биха ми дали насока с това къде да се захвана и какво да правя, че да изкарвам някакви пари от интернет. И без това кисна на този компютър по много часове на ден в пълно безделие, поне да имам полза - дори и минимална. Бих искал да разбера съответно начини на правене,защото не съм наясно със схемите на печелене, самият начин и как се устройва подобно нещо. Преди време се бях регистрирал в сайт за Pay Per Click но нищо не разбирах и ми се стори, че си губех времето само за някакви си 0,001 цента, но видях във форума доста по-големи суми и ми стана интересно. Благодаря предварително за обърнатото внимание и ще съм много радостен ако ми помогнете. :)

Последно редактирано:
От: Зелен в "Online Money Making" занаята

Сигурен ли си, че си се регистрирал в сайт Pay Per Click? Не е ли бил Pay to Click?

Разликата е, че при PPC трябва да имаш сайт и трети лица да щракат по рекламите на сайта (като ти плащат на клик), докато при PTC ти трябва да щракаш по рекламите и да събираш реферали. Първия метод е обичайна бизнес практика, докато втория е загуба на време.

Най-напред се научи да пишеш грамотно. В твоя случай това значи да се научиш да слагаш интервалите правилно. Интервал се слага след препинателен знак, но не и преди него. Ако правиш сайтове с грешки в текста ще печелиш по-малко (или даже нищо). Личи си, че познаваш граматиката на българския език (слагаш запетайките и точките, където трябва), но не слагаш интервали след препинателните знаци.

Повечето членове на форума вероятно ще те посъветват да се захванеш с афилиейт маркетинг. Но може и да започнеш да предлагаш някакви услуги - виж в раздела "пазар" на този форум например какво се търси и предлага.

Здравей и добре дошъл!
Да започнем със.. какъв ти е таланта, какво те влече, какви умения имаш, как се виждаш след 20 години и т.н.т.
След това ще е възможно да ти дадем някакви насоки :)

От: От: Зелен в "Online Money Making" занаята

Да, било е PTC и наистина преустанових работите си и спрях да се занимавам още от самото начало.

Благодаря ти за поправката с интервалите, както виждаш нямам проблеми с препинателните знаци, а това съм нямал и на представа, че се изисква :(

Изчетох материала, който ми даде, ще си направя блог, но все още не съм наясно горе-долу към какво трябва да се стремя, смисъл като модел.

Освен интервалите имаш само една грешка - "по големи" се пише с тире ("по-големи"). Може да се пробваш да пишеш статии - виж в раздел "пазар" какви са цените и ако те устройват може да се включиш.

Има много пътища, по които може да поемеш. Никой няма да ти каже кой е верния.

От: От: Зелен в "Online Money Making" занаята

Здравей и добре дошъл!
Да започнем със.. какъв ти е таланта, какво те влече, какви умения имаш, как се виждаш след 20 години и т.н.т.
След това ще е възможно да ти дадем някакви насоки :)

Ами как да ти кажа, в училище по изкуствата съм с паралелка "Изобразително Изкуство". Влече ме музиката, става дума за електронната, любител DJ съм. Също така съм спортно грамотен. Играя Баскетбол. Запален съм още от малък по автомобилният спорт и ходя на състезания в цяла България, а след някоя друга година се очаква и да почна да се състезавам, също така баща ми е председател на автомобилен спортен клуб. А за това как се виждам след 20 години, наистина немога да ти отговоря :D

Освен интервалите имаш само една грешка - "по големи" се пише с тире ("по-големи"). Може да се пробваш да пишеш статии - виж в раздел "пазар" какви са цените и ако те устройват може да се включиш.

Има много пътища, по които може да поемеш. Никой няма да ти каже кой е верния.

Оправих си цитата, разбрах какви са ми били грешките по невнимание, а не от неграмотност :!: Наистина се надявам, да направя нещо в онлайн правенето на пари :)

Между другото някои педанти твърдят, че емотиконите не били заместител на препинателните знаци. Трябвало изречението да завърши препинателен знак преди да се сложи емотикон. ;)

Може да помислиш за варианта да предлагаш дизайн на логота и подобни услуги свързани с рисуване (ако нямаш проблем със софтуера за растерна и векторна графика).

Ако знаеш английски език (и пишеш грамотно на този език) може да предлагаш писане (пренаписване) на статии на английски. Може би с английския ще изкарваш повече пари, отколкото с българския.

Не искам да те плаша, но помисли и за данъчно-счетоводната страна на нещата.

Например, ако получаваш пари от Google AdSense трябва да се регистрираш по ЗДДС в срок 7 дена ПРЕДИ получаване на първото плащане. За български или американски фирми нямаш това задължение. Освен това ако прецениш, че извършваш дейност на свой риск и за своя сметка

Ако си под 18 години ще се наложи някой друг да приема плащанията, защото ти си дискриминиран от държавата (де факто ти е забранено да полагаш труд, въпреки че Конституцията казва, че всеки има право на труд). Така държавата произвежда престъпници - още от деца им се набива в главата, че са престъпници. Често срещана практика е деца да ползват самоличността на родителите си за да полагат незаконен детски труд онлайн.

Горе