От: Знаете ли новинарски теми за Wordpress, издържащи на голям трафик?
Не желая да навлизам в дискусии тип пресаджии vs. джумладжии и друпали и на кой му е по-голям, тъй като CMS-ите са несравними с блог-платформи и имат съвсем различна структура и предназначение А и съм джумлиер, т.е. на базата на опит и знания съм избрал подходящата за повечето ми изисквания система и общество (да не се бъркат джумладжии и джумлиери). Посочих защо новинарските скриптове и CMS-и са по-добри от блог-платформи, когато се прави новинарски сайт и се обосновах. Нямам понятие кои са любимите ти уебдевелопърски новинарски сайтове и можеше да дадеш конкретен пример да видим дали не бъркаш новинарски сайт с блог за новини, което е типично за дизайнери и уебдивелопъри в подобни форуми. А и horoskop4e по ми прилича не на дивелопър, който ще може да се справи оптимизирането на скриптовете и многобройните плъгини, а на човек, направил популярен новинарски сайт, който оттук нататък ще бъде тормозен с осакатявания, орязвания и съвети от уебдивелопъри. На хора, които не разбират и са с ограничен бюджет, им се препооръчват системи, които биха им създали най-малки проблеми при развитие, а не системи, чрез които стават напълно зависими от програмисти.
А че подобни теми заприличват на кръчмарски е логично, но мисля, че не забелязваш гредата в собственото си око. Аз помагам със съвет на базата на личен опит и наличието на новинарски сайтове с горните и по-високи от тях показатели. Имам и опит с WP още от началото му (около 7 години), така че му знам възможностите и как се е развивал и споделям мнението на неговите основатели, а не на техните фенове по форумите. Ти досега си споменал като пример само някакви мистични wp-новинарски сайтове, които четеш.
Пак повтарям, не става въпрос кой е по-добър и кой не като цяло, подобни спорове са глупави. Един скрипт се преценява съобразно конкретната цел и ситуация, а в случая тя е - новинарски сайт с много дописки, функции и посетители. В конкретния случай WP е лош избор за дилетант, тъй като поставя собственика в зависимост. А тъй като темата е отворена от собственика, то съветвам него и най-вече десетките като него, които ще четат тук и могат да се опарят за в бъдеще, а не програмистите, които ще предлагат как да си оптимизира блога и да намали натоварването.