ИЗбиране на доходоносна ниша

tuger

Well-Known Member
Искам да попитам хората, които се занимават с афф маркетинг как определят дали една ниша е доходоносна. Екзакт сърча и определянето на конкуренцията е ясно, продуктът за промотиране е определен.

Примерно намерил съм продукт от Кликбанка с 6к екзакт и слаба конкуренция на челните места, сравнително голямо гравити. Има ли други фактори, които биха ми подсказали дали този продукт би се купувал ? Или всичко е на сляпа вяра и вътрено усещане :oops:

Благодаря предварително.

От: ИЗбиране на доходоносна ниша

Бе бутай го нагоре в гугльо, пък ще видиш ;) аз не съм много голям фен на проучванията. A пък ако е наистина такава както ти казваш - блог пост някъде + социалки и 5-6 статии из директориите, ще свършат работа...

Последно редактирано:

Ами виж дали тази услуга или продукт се търси на нашият пазар и с малко СЕО и труд излизаш на първа страница и все ще се намери някой да купува от теб.
Иначе с тези афилитейт програми е малко 50/50%. Пробваш и така ще разбереш.

Ами виж дали тази услуга или продукт се търси на нашият пазар и с малко СЕО и труд излизаш на първа страница и все ще се намери някой да купува от теб.
Иначе с тези афилитейт програми е малко 50/50%. Пробваш и така ще разбереш.

Става въпрос за EN , а се сетих за един много добър метод с squidoo: избираш още няколко продукта в сходната категория например : best seo software - и правиш един ленс v sqidoo - top 10 seo software - и пишеш по 1 статия за всеки, слагаш екстри, youtube video - от там нататък, с още по-малко seo - squidoo си знае работата.

Squidoo е добър вариант за aff marketing. Бях направил една проба на времето - името на книга за рецепти + review накрая и направих един squidoo. Сложих му един буукмарк от 20-25 сайта, артикъл маркетинг от 5 сайта /с ezine задължително/ и май forum profile building от 100-150 high PR форума. На артикъл директориите сложих по още един буукмарк, като на по-късен етап могат да се линкнат и от форумни линкове за по-висок резултат.

Днес го гледам на седмо място по ключовата дума, а статията от ezinearticles е на 10.

Тия форумните профили колко ги чакате да се индексират ?

Мани ги, не ги ползвай, щото не струват, освен ако не пускаш постове из теми related на линка ти...

Горе