Идеи за интересен сайт (по възможност да се изработи с wordpress)

webmast367

Well-Known Member
Здравейте, искам да направя някакъв скромен сайт/блог, който да е интресен, или забавен на потребителите, но нямам никакви идеи, какъв да бъде той......
От доста време забелязвам, че сайтове за филми са доста вървежни и могат да си правят по 5-10к трафик дневно органичен, или директен, но не ми се рискува с такъв сайт... единствения вариант, който виждам е да качвам само трейлъри от youtube, но това не е вариант... хората няма да посетят повече сайта!
Другия вариант да качвам от vbox7 директно, като правата ще си държат те и аз няма да нося отговорност, но все пак не мисля, че ще има много успех по този начин!

Ще се радвам да помогнете с идеи, какъв да бъде този сайт... като моите възможности са да си го направя с Wordpress макар така да ограничавам много възможноста за хубави екстри/ функции и прочие.
Искам да направя свестен сайт, който да не разчита на як спам всекидневно, а когато някой влезе утре да се върне сам, защото му е харесал сайта!
Домейна е ясен трябва да е запомнящ се и т.н това е лесно!
Проблема е, какъв да е тоя сайт, който да влизат да им е интересно, полезно и т.н.

Благодаря за всяка идея, която ще предоставите смятам, че би била полезна и на други хора! Поздрави

От: Идеи за интересен сайт (по възможност да се изработи с wordpress)

Нещо което на теб да ти е интересно ?
Ами в случая.... ако имах отговор нямаше да пускам тази тема :D :)

Ами мен са ми интересни сайтовете за технологий :) и ако добре направени - с ревюта на техника или потребителско мнение за определени продукти бих посещавал редовно такъв сайт . Сега вече ако те влече тази тематика можеш да намериш интерес според мен , ако не те влече обаче ще е трудно .Иначе сайта може да насочва с афилейт линкове от къде да си купиш изгодно даден телефон ,телевизор и т.н. и да печелиш освен от реклама и от афилейт .

Ами мен са ми интересни сайтовете за технологий :) и ако добре направени - с ревюта на техника или потребителско мнение за определени продукти бих посещавал редовно такъв сайт . Сега вече ако те влече тази тематика можеш да намериш интерес според мен , ако не те влече обаче ще е трудно .Иначе сайта може да насочва с афилейт линкове от къде да си купиш изгодно даден телефон ,телевизор и т.н. и да печелиш освен от реклама и от афилейт .

Да идеята е добра, но в случая нишата е много стеснена... Не искам да таргетирам поне не толкова дълбоко.

От: Re: Идеи за интересен сайт (по възможност да се изработи с wordpress)

Мерси колега, но и тук не видях нищо съществено! Като цяло дори не видях и идеи, а по-скоро лан лан...

Искам да направя свестен сайт, който да не разчита на як спам всекидневно, а когато някой влезе утре да се върне сам, защото му е харесал сайта!
Домейна е ясен трябва да е запомнящ се и т.н това е лесно!
Често се сещам за Този сайт с лесно запомнящ се домейн впечатляващо изпълнение и честно казано редовно си го посещавам. Не знам на кого е, но е брутален. :) Ако му сложиш и една реклама някъде, където има място.. и му докараш трафик от 8 млн месечен рийч, мисля че няма да ти се налага с друго да се занимаваш. Може да се направи и на wordpress.

И малко по-сериозно,.. прави са, че ако искаш да направиш нещо, което да кефи другите, най-малкото трябва да кефи теб самия и въобще да ти е интересно да го направиш.
В повечето случай човек трябва да обърне вниманието върху самия себе си, да се отдаде на размисли и мисли, което се осъществява чрез един личен блог за мисли примерно. Но това е, ако искаш хората да достигнат до твоята същина и да бъдеш себе си. Това няма да се случи, ако искаш да скриеш нещо и то те измъчва да се отпуснеш да пишеш за себе си. Всъщност пишейки собствени откровения ти може да преотркиеш себе си - личното ти израстване е пряко свързано с личното си изследване. Оставяйки полета за коментар, ще могат хората да ти помогнат и насочат в правилната или грешна посока - ти трябва сам да избереш. Най-важното е да бъдеш откровен или да не лъжеш, да не си измисляш - една честна публична фигура, която другите да видят. Така ще се роди чудото на сайта и неговия дълъг живот. Какво обичаш, как го обичаш, що го правиш така или не инак. Със сигурност няма да си единственият, който обича точно пуканки, напушен и да гледа филми... ако може и малко биричка. Това е хипотетично казано, но във всяка една идея може да се намери съмишленик или кой да я оцени, просто трябва това, което се прави - е да се прави с удоволствие, просто за кеф. Парите не са най-важното!

Ако си киноман , ревюта и оценки на филми. Гледаш всичко дето е в кината и пишеш рецензия. Потребителите да имат възможност и те да пишат коментари и да дават оценки .
Същото може да се направи и с игри.

Моето мнение е, че ако сайта е за няколко неща (теми) обединени от една обща идея ще е по-интересно.
Ако е за кино или филми въобще имаш много широко поле да го развиеш, а да не е само с клипчета от трейлъри. Като се започне с история на киното и развитието през годините, после обсъждане на конкретни режисьори, награждавани, не толкова или откровено подценени, през актьорите и се стигне до музиката и операторското майсторство.
Отделно са ревютата за конкретните филми, но там е необходимо или да се разбереш с автори на такива наистина добри, или сам да се научиш да пишеш такива.

По подобна схема може да се размислиш и за кулинарен сайт, сайт за спорт, музика или автомобили. За последните е пълно с разбирачи.
Избистри си идеята и после ще помагаме с допълнително съвети :|

Благодаря за мненията за сега съм се насочил, към 2 идеи ще видя, какво ще измисля, като краен вариант :D Поздрави!

Не искам да таргетирам поне не толкова дълбоко.

Щом не искаш да таргетираш, тогава не виждам какво ти е проблема. Правиш един сайт на обща тематика и започваш да бълваш съдържание.

Щом не искаш да таргетираш, тогава не виждам какво ти е проблема. Правиш един сайт на обща тематика и започваш да бълваш съдържание.
Стотици такива сайтове десетки вървежни ( с много аудитория за спам )
НЕ ми трябват спам сайтове с по 30-40к трафик от фейсбук (имам такива)
Не ми трябват сайтове с по 3-4к органичен трафик от гугъл ( имам такива)
ИСКАМ САЙТ, който да е полезен на обществото и да се посещава редовно С ЦЕЛ И ПОЛЗА!
Като те вкарам веднъж с реклама утре сам да се връщаш! Такива сайтове ИМА 2-3 и евентуално не мога им копна идеята и няма да има полза :)

Горе