Идеи за монетизация на сайт

Svetla Vasileva

Active Member
Здравейте!

Вече почти две години работя върху един доста симпатичен блог, който наричам:

"Емоционалната енциклопедия на жената"

Вече имам 200 текста на началната страница и си мисля, че е време за монетизация.

Въпреки, че имам няколко идеи, събирам всякакви предложения и варианти, линкове и текстове по темата.

Сайтът е: www.lovebooklet.com

Най-добри пожелания!
 
Без трафик ще е трудна задача, а според туловете нямаш много трафик. Съответно от долните варианти ти остава само т.2, но пък и характеристиките на домейна не са особено високи, та не знам доколко ще имаш успех.

Иначе вариантите са стандартните:
1. Продажба на продукти
- афилиейт
- дропшипинг
- собствени продукти

2. Продажба на линкове - в статии и sitewide

3. Рекламни мрежи - Adsense, Mediavenus, Adnow и т.н.

4. Продажба на банери с личен контакт
 
Бих пробвал тънко с някоя афилиейт програма, а ако вървиш, спокойно слагам един шоп към него и препращам или към програми или към дропшипъри. ;) Но адсенс също би могло да е опция, но там не съм сигурен, че много ще препечелваш. Но зависи какво имаш де, ако си правиш по едни 500-1000 на ден, може и да се усети добре. ;)
 
Здравейте. И аз да споделя мнение. Нишата ти е много подходяща за набиране на постоянно връщаща се аудитория, заради съдържанието, което не като на повечето подобни сайтове. Което ме навежда на мисълта, че би трябвало да си забелязала и добър набор от трафик, който е директен? И все пак, какво прави като трафик на месец, или ден. За да може да се предложи нещо. Тъй като съм хардкор фен на афф. програмите, то няма какво по-добре, поне според мен, да предложа. :) В тази област има голямо изобилие. :)
 
Има много хубав контент с голям потенциал да захапе трафик. Ама много разпиляно откъм тематика, монетизация очевидно не е планирана, и е поредната жертва на Елементор.
 
За органичен трафик - забрави да има, така че монетизация от кликове на реклами - пак забрави.
органичен трафика - ако предоставяш конкретни решения на проблеми, които се търсят в гугъл - примерно как да отслабна и да ям шоколад.

Единствено от фейса ако имаш голяма и вярна публика - тя може да клика на рекламите.
 

Горе