Идеи за създаване на "Blog Network"

Copywriter

Active Member
Здравейте драги съфорумци. Пиша тази тема за да Ви попитам един въпрос:
Дали в България има смисъл да бъде създадена "Blog Network".

Това всъщност мрежа от блогове на различна тематика, но събрани под общ покрив. Идеята е всеки един от блоговете да рекламира другите и обратното, авторите на блоговете да комуникират и обменят опит помежду си, както и помощ в привличането на рекламодатели.

Въпросът е,че в момента имам свободното време,желания и средства за да реализирам един такъв продукт. Проблемът е, че досега никой не е реализирал нещо такова и първата стъпка е доста трудна. Реших да споделя с вас идеите си и да ги обсъдим. По този начин няма да се налага да променям правила и условие веднъж след като проекта е пуснат онлайн.

Основните идеи:
*Официален сайт - Списък с блогърите членки, по няколко изречения за всеки един от блог, както и списък с авторите в тези блогове - също няколко изречения с тях(плюс снимки). Там ще бъдат написани и правилата, и условията за включване в тази мрежа. Онлайн форма за кандидатура също ще се намира там
*Подсайт, хостван при официални сайт, който ще наподобява на RSS.bg, но също създаден с Wordpress. Ще се публикуват линковете към най-новите статии от всичките блогове в мрежата. Линковете разбира се ще бъдат реални.
*Закрит форум - Място където всички автори с блогове в блог мрежата ще могат да комуникрат помежду си. Няма да бъдат допускани външни лица, без покани, като всеки член на мрежата ще има право да кани определен брой лица. Друга основна част от нея ще е секцията пазар, където ще се поставят доста и разлчини оферти, които ще заинтересоват блогърите.
*Всеки един блог, членуващ в тази мрежа ще бъде с "dofollow" коментари. Освен това блогърите ще бъдат окуражавани да оставят по-често коментари под статиите на другите блогъри от мрежата.
*Всеки един блогър от тази мрежа, ще получи свой акаунт, в другите блогове от мрежата. Така той ще може да публикува статии в другите блогове, и ще получи право да постави 3 свои линка от тази статия.Този метод е известен и като "Guest Blogging". Всички статии ще трябва да минат през одобрението на собственика на блога преди да бъдат публикувани.
*Условия за приемане - Блогът да е на минумум 3 месеца, да се публикуват поне 2 статии на месец и статиите да са авторски. Също така не виждам смисъл от приемане на лични блогове, освен ако все пак в тях не се пише по определена тематика - примерно Toshkov, който е личен блог, но основно се пише за SEO.
*Подкрепа в социалните мрежи - Това ще помогне на блоговете да достигнат до повече хора.

Еми това са идеите ми до този момент. Ще се радвам ако можете да предложите нещо по-добро и да покриткувате. Това е моята цел все пак...

П.С Какво печелим ние от тази работа? Еми, почти нищо. Аз обичам да пиша и този проект ще подпомогне доста мои блогове.

От: Идеи за създаване на "Blog Network"

А замислял ли си се защо няма нещо подобно реализирано?
Ще ти помогна - защото е напълно безсмислено. Доста по-ефективен начин за линк билдинг са коментарите в niche blogs.

А замислял ли си се защо няма нещо подобно реализирано?
Ще ти помогна - защото е напълно безсмислено. Доста по-ефективен начин за линк билдинг са коментарите в niche blogs.

Тоази мрежа ще използва и този начин за линк билдинг, като събира блоговете на едно място, а и наличието на dofollow блогове...

Блогове има бол. Не виждам какъв е проблемът да са на различни места, че и dofollow да имат. И в тоя ред на мисли не виждам предимството да са на едно място и пак да имат dofollow. От което излиза, че и с мрежа, и без мрежа - все тая. Тоест идеята е леко безсмислена.

На всичкото отгоре, такава мрежа предполага някакви общи правила и условия, което пък противоречи с идеята на блога, който като понятие се дефинира като онлайн личен дневник, което пък ще рече място, в което можеш да пишеш каквото си искаш, както си искаш и да правиш с него пак каквото си искаш.

В момента блогосферата, така да я наречем, си е доволна - всички са независими едни от други, всеки прави каквото си иска където си иска и не съм видял собственик на блог да се оплаква от това, че не може да си го управлява. Има и nofollow блогове, има и dofollow блогове. Има лични блогове, има корпоративни блогове, има всякакви тематики и всичко е независимо и индивидуално - точно както трябва да бъде. Идеята на Интернет не е всичко да се събира под общ покрив. Идеята е един сайт да стигне дотам, че да определя някакви тенденции. Не да е в кюпа с всички останали. А ти предлагаш хората да правят крачка назад, което според мен е адски безсмислено.

Нека ти го илюстрирам в един по-опростен вид - да кажем, че си на 40 години и решаваш да се върнеш да живееш с родителите си, щото, разбираш ли, можете да си разпределяте задълженията вкъщи. Някой здраво мислещ човек да се хване за тая идея?

Последно редактирано:

С какво подобна идеа и мерак биха били не-от полза на хората, които ще си драскат коментари? Не ми прилича на голяма занимавка, малко инсталации на WordPress и това е. Аз съм на мнение, че не е излишно

WordPress MU е имало много. Да не говорим, че Blogspot е на същия принцип горе-долу.
Не виждам на някой обикновен юзър да му е направило впечатление колко гениално и иновативно е това. в случая не говорим за вреда, а говорим за реална полза, която ми се губи.

Мисля че основния ти замисъл се завърта около нещо подобно на http://topbloglog.com/ , но безкласация и с малки допълнения.

Горе