Избор на бранд/домейн

Torbalan Trolski

Well-Known Member
Става въпрос за една мацка, която изработва уникални бутикови неща. Идеята е да се брандира сайт в който се показва процеса на изработка и малък онлайн бутик.
Насоченост предимно към женска аудитория първоначално за БГ, но с идея като потръгнат малко нещата и се ориентирам в нишата да се предлага основно на EN.
Тъй като ми е първи опит в областта на онлайн търговията не искам веднага да се хвърлям извън БГ, защото хич не съм наясно с регулации доставки итн.

Както и да е, проекта ще го стартирам по-късно, че имам два други за довършване. За сега искам да измисля бранда и да купя домейна.
Това, което ми роди инженерската глава е :
<секси женско име>-Art
<секси женско име>-Style
или нещо подобно.

Ще се радвам на всякакъв акъл. Хайде маркетинг и СЕО гурута налавайте :)

От: Избор на бранд/домейн

ако ще .СОМ ще трябва доста да потърсиш, че такива думички не са останали незаети - бих ти препоръчал да търсиш дума или комбинация от две думи на английски които означават нещо и дори са универсални като ArtStylе.СОМ например, нищо че ще стартираш в БГ има доста хора които поназнаиват езика, а и ще изглежда по авторитетно, а не нещо от рода buticuvineshta.com - така поне ще излезеш извън рамката на масовите сайтове в БГ изписващи български думи с латински букви.

Като ми остане време дори мога да чекна за някой хубав домейн в Дадито и ще ти го пусна на лично.

Идеята
<секси женско име>-Art
<секси женско име>-Style

е добра - намери свободен такъв домейн.ком и го почвай

Ще ми се да наблегна на името на мацката като бранд.
мацка-Art и мацкаArt за заети.
мацка-Style е свободен

а и мацкаArtStylе не звучи лошо също.

Последно редактирано:

Ако името на мацката се връзва с Арт аз бих го взел с тире

Ако името на мацката се връзва с Арт аз бих го взел с тире
Оопс нещо не съм догледал, мацка-Art е заето и с тире и без.

Връзва се и с 3-те комбинации. Хубаво славянско име е, което наистина звучи секси на английски и се изписва добре без шльокавици.
Гледам, че си в Лондон, кое ти звучи по добре от тези двете
мацкаArtStyle.com и мацка-Style.com

също така е свободен мацкаMArt.com
като с M започва фамилното име на девойката.

разбира се съм отворен и за други идеи и въпроса не е само в хубавия домейн, но и бранда да звучи секси

От: От: Избор на бранд/домейн

Гледам, че си в Лондон, кое ти звучи по добре от тези двете
мацкаArtStyle.com и мацка-Style.com

За мен лично - вземай без тире. Защото е по-функционално, лесно при изговаряне. Иначе ще трябва да се казва "името тире Style.com"... неудобно.

Част от Фамилно име>Style....
Пример: Фамилно име: Димитрова
DimiStyle.net
Лого с DS и от долу цялото DIMIStyle
Цветове: Тъмно синьо и и бяло
yhaf.jpg

мацкаArtStyle.com не е лошо

аз ли нещо не разбрах! Защо колегата реши, че трябва да е dimistyle.com?

Човека никъде не споменава името на момичето? Може да се казва Sanya например!!!!
Със сигурност не става въпрос за Дими :)

Да поясня, не търся emd по KW. Искам хубав секси бранд и домейн, който да му пасва. И бранда да се свързва името на дизайнерката. Имам си дългосрочна стратегия по темата свързана с персонализирането.

Те Мацка<нещо си>.
Art и Style са първите неща, които ми дойдоха на ум и за това се допитвам за други идеи.

Гледай да е без тире и "мацката + нещо ловящо окото" виж ги големите - "victoriassecret"
Точно за това иде реч !!!

Това Style ще ти бъде ли ключова дума? Света е бъкан със Style-ове...
За бранд - рядка дума, или несъществуваща.
Ако имаш свободни мацка.com, или мацка.eu, не ти трябва нищо друго.

elegantly
feelings
sense
emotion
sensation
sense
elegance
contemporary
exclusive
fashionable
a la mode
penthouse

Колега не знам името на момичето и какво произвежда за това ти пускам на посоки думи общо взето свързани с мода, дизайн и от тоя сорт - все пак може нещо да те подсети, гледай да бягаш от традиционното-така по лесно ще се запомни и набива на очи.

Това Style ще ти бъде ли ключова дума? Света е бъкан със Style-ове...
За бранд - рядка дума, или несъществуваща.
Ако имаш свободни мацка.com, или мацка.eu, не ти трябва нищо друго.
Твърдо НЕ.
Да поясня, не търся emd по KW. Искам хубав секси бранд и домейн, който да му пасва.
По скоро ще гоня класиране по думи като handmade, unique и разни long tale производни.

sense
elegance

Колега не знам името на момичето и какво произвежда за това ти пускам на посоки думи общо взето свързани с мода, дизайн и от тоя сорт - все пак може нещо да те подсети, гледай да бягаш от традиционното-така по лесно ще се запомни и набива на очи.
Цар си! Точно с идеята нещо такова пуснах темата. Не съм съвсем бос с английския, но на ниво техничар. Мъчих се с разни синонимни речници, ама без много успех.
Мацката прави много неща и всички са уникални. На първо четене съм се ориентирал към технологично по-лесни неща с възможност за по-масово производство, като дамски гривни и други аксесоари.
Правилно си усетил, че става въпрос за мода и дизайн.

Името не го споделям да не се яви накой подобен предприемач и да прочете темата.

аз на една позната и правих блог който още не е почнала да го пълни, само фейса и съм вързал но като идея ти го давам http://leni-stil.blogspot.com/

Горе