От: Избор на кола
Сега... с риск да си навлека много критики ще ти кажа няколко думи. За да се предпазя ще напиша с големи букви "ЛИЧНО МНЕНИЕ"!
Една от най-големите ми страсти и това, за което си харча в голяма степен свободните пари са колите. Сменил съм доста автомобили от всякаква марка и ще ти давам насоки само за марките, с които имам опит. За да ме опознаеш в "автомобилен характер" ще ти кажа кое е най-важното за мен:
1. Когато се кача в един автомобил обичам да ми е удобно и широко. И по желание автоматик, да мога да си държа ръката на аверката, но това е друга тема.
2. Обичам когато дам газ на баир да изпреваря ТИР-аджия, (който слуша Тони 100раро и чопли семки "Клик Клик"), да се изстрелвам на момента, а не да мисля дали ще изпреваря или ще се забия в отсрещния автомобил, който едва виждам на километър напред...
3. Обожавам стабилността! Получавам душевни гъделичкания когато в завой не мисля за това дали ще изляза от него с половината мантинела...
4. Сигурността! Не на последно място, това е нещото, което обичам да усещам в един автомобил. Искам да знам, че когато натисна спирачката - автомобилът ми ще спире, а не да чувам на забавен кадър "Излел е дельо хайдутин", докато виждам как пешеходецът ми се качва на предния капак и лети... лети... лети и... кайма...
5. Над 150 коня задължително, иначе по-добре пеша...
Тъ...
Притежавал съм следните автомобилни марки: VW, Alfa Romeo, Renault, BMW, Opel, Mitsubishi, Citroen и KIA, както и съм шофирал доста често Chevrolet, Audi, Dacia, Mercedes, Toyota, Peugoet, Ford, Honda, Seat, Lambo, Fiat. автомобилът, който ми е дал всичко изброено по-горе, че и много повече е БА ДУМ ТСС (съспенс)...
BMW.
Това е единствената марка, с която никога не съм се притеснявал не дали ще стигна някъде, а дали изобщо да тръгна или да си хвана влака за по-сигурно. Винаги когато съм се качвал в баварките си, съм се чувствам на място, спокоен, вдъхновен, стабилен и сигурен. За тези пари можеш да си вземеш добър баварец. Не искам да изпадам в модели, защото това е много индивидуално. Характеристиките на този автомобил са в марката му, не в модела. Избери си, намери, качи се, покарай и така...
Други автомобили, в които съм се чувствал подобно са Audi, Mercedes и в малки части Mitsubishi (от масовите)
Следва да си взема скоро Audi и след това Mercedes, защото съм мераклия да видя как ще се чувствам и в тях, когато са лично мои. Но от сега смея да кажа, че може би това са масовите марки, които си остават еталон - BMW, Mercedes и Audi. Скоро ще видя, но за момента BMW си остава марката за мен. Който, какво иска да казва, все ми е едно...
В момента марката за служебен автомобил на фирмата ми е Рено и честно да ти кажа, винаги когато се кача в него имам чувството, че ако се обградя с вестник и хукна по улиците, ще ми е по-сигурно.
Ти решаваш, това е моето мнение. Цунки на ореха! Да ти е жив и здрав!