Избор на частен здравен фонд

darkenergy_

Active Member
Привет, колеги. Две са най-важните инвестиции в живота на всеки човек - в здраве и в образование. И тъй, не съм запознат с частните здравни дружества. Можете ли да ми препоръчате някое?

Как се извършва процедурата за прехвърляне от здравната каса към някое частно дружество?

Хубав ден от мен :)
 
От: Избор на частен здравен фонд

Как се извършва процедурата за прехвърляне от здравната каса към някое частно дружество?

Няма такава процедура :) Вноските за здравно осигуряване се превеждат от работодателя в НОИ и не могат да бъдат към частен фонд. Иначе можеш да си направиш допълнително здравно осигуряване към някой от фондовете. Примерно аз имам на Дженерали - дават ти една осигурителна карта, можеш да ходиш по прегледи и болници с които фонда има договор и не плащаш нищо. Ако няма договор за конкретна болница си плащаш и попълваш молба за възстановяване на разходите (възстановяват около 80% от фактурата). Има пакет за стоматологични услуги също. Няма как да е изгоден пакета ако сам се осигуряваш, ако обаче сте фирма от 100 човека обаче могат да ви направят добра оферта.

Иначе вноските за пенсии могат да се прехвърлят, ама ти май не питаш за това.
 
От: Избор на частен здравен фонд

Много ти благодаря!

Вноските за пенсия също ще прехвърля към частен фонд, но първо смятам да уредя въпроса със здравните.

Какви допълнителни услуги предлагат Дженерали, освен гарантираните по каса?
 
От: Избор на частен здравен фонд

На линка долу можеш да видиш пакетите, когато си корпоративен клиент (т.е. през работодателя). Има и за индивидуални клиенти пакети, но не съм ги разглеждал. Имаш задължение веднъж годишно да ходиш на профилактичен преглед, като даваш кръв/урина за изследване, минаваш кардиолог, невролог и очен мисля беше.

http://www.generali.bg/zastrahovane...krila/Zdravni-paketi-za-korporativni-klienti/
 

Горе