Извинявам се за загубата на два дни :(

coolice

Owner
Върнахме се на стара машина където поне имахме доста висока стабилност...

Явно всичките неприятности с новия сървър са идвали от хардуерни проблеми с хддта, и позагубихме малко данни преди да го разберем...

За съжаление ползваме 2 дневна политика за дистанционен бекъп и се случи точно преди да тръгне този от понеделник нощта, затова сме версия от събота

Надявам се да ни извините като не броим предното местене не се беше случвало от 2008 година да загубим данни...

coolice

От: Извинявам се за загубата на два дни :(

Shit happens, дано всяко зло е за добро!

Е колко са два дни :) Ще се преживеят :)

Дано се не случва повече, че направо едвам дишах. :D

аз обещавам всекидневен ремоут бекъп от тук нататък... веднъж на два дни уждобре работеше досега :oops: ама накрая издънка по възможно най гадния сценарии

Всеки му ще да се докопа до някоя Time Machine - ето че се подмладихме с два дни, неприятностите от уикенда още не са се случили, приятните изненади все още предстоят.. давайте ПО-ЧЕСТО така :)
Аз ще си прегледам петъчните теми :)

Доста спам се затри! :mrgreen:

Малко кофти, се получи ама какво да правим :) - дано в бъдеще да няма подобни проблеми

Айде сега ще те съдим :D

Пуснах ЛС и ми даде грешка:

Fatal error: Storing of variables is not enabled within XCache in [path]/includes/class_datastore.php on line 533

Потвърждавате старото правило - когато нещо работи, не го пипай!

Потвърждавате старото правило - когато нещо работи, не го пипай!

Много хубаво правило :)

Правилото хубаво, ама ако го спазвахме, още щяхме да мъкнем дивеча от гората на гръб, а не да го прекарваме с хладилни камиони. ;)

Правилото хубаво, ама ако го спазвахме, още щяхме да мъкнем дивеча от гората на гръб, а не да го прекарваме с хладилни камиони. ;)

Мда... и това е така - явно ще е по - трудно ;) от колкото сме мислели

Липсва ми темата за флашката, освен да пусна нова. @Dertre ми беше написал стъпка по стъпка как да си възстановя файловете, пък аз не си ги записах :twisted:.

Coolice - ако имаш място на сървъра къде да бутнеш един отдене диск, можеш да го mount-неш само за binary-log на mysql-a. Така ще можеш да възстановяваш базата почти до момента на crash-а. Диска няма да се занимава с други I/O операции и това ще помогне. Веднъж дневно можеш да му пускаш remote backup с rsync през SSH някъде навън, за да си спокоен ако изгори и не е в RAID1.

И аз искам освен да се извиня от името на хората, които ни държаха в неведение, да отдал и пълната си благодарност към всеки потребител, който не пропусна да ме пита какво се случва с форума и с какво да помогне. Това бяха хора, на които винаги ще помня това, което бяха готови да направят. И специални благодарности за загрижеността на s1yf0x, който има поне една бира от мен. :) Страхотен си пич. ;)

Горе