Според Алекса - 56 място за Predpriemach.com
ГоУеми сме, но все още изоставаме от мамите :twisted:
Ще го има, просто не ползва този мерител на трафик, който ползват показаните сайтове в класацията им. Сайтовете там са предимно медийни, както и най-популярните в България. Единствените, които са в нашата ниша от класацията са kaldata.com, mobilebulgaria.com, hardwarebg.com, manager.bg (може би леко), idg.bg, computerworld.bg.А предприемача защо го няма ... мисля, че сме доста по-силни от повечето сайтове там
една кампания с кибапчита мибабчита
Сайтовете там са предимно медийни, както и най-популярните в България.
Ще гледаме и ние да качим един мерител на Гемиус, за да измерим някой ден трафика и да ни качат в класациите си.
Блинки, по-елитен и глобален трафик мерител от алексата не съществува Както виждам, предприемач.ком се нарежда доста пред "най-популярните в България". Факта, че 300 сайта разчитат на Gemius брояч-а, не ги прави по-популярни...
Ще се обоснова с пример - два сайта с еднакъв трафик, около 5000 човека. И двата насочени към българска аудитория, но в различни ниши. Резултата е, че единия имаше алекса трафик ранг ~980 (за бг), а другия ~2840 (отново за бг). Иначе казано, потребителите посетили втория сайт би трябвало да са с 2/3ти по-малко, да? Не - просто нямаш туулбара.
Факта, че доста малък % пък от ползващите интернет разчитат на Алекса туулбара, не прави статистиката елитна и глобална.
Alexa рангът не е добър мерител, особено за бг сайтове. По тази логика доста добре се класираме (форума) в алексата. Най-добър за мен лично си е Аналитикса на Гугъл, въпреки, че там не може да се измерят други статистики. Такива като: пол, възраст, интереси, сем. положение, професия и всичко, което има по анализите на аудиторията на сайтовете на големите медии, или поне на тези като NetInfo, InvestorBg и подобни.Факта, че доста малък % пък от ползващите интернет разчитат на Алекса туулбара, не прави статистиката елитна и глобална. По-голяма глупост от написаното не бях чувал скоро, поне след като липсват едни китайски елементи от форума.
Ще се обоснова с пример - два сайта с еднакъв трафик, около 5000 човека. И двата насочени към българска аудитория, но в различни ниши. Резултата е, че единия имаше алекса трафик ранг ~980 (за бг), а другия ~2840 (отново за бг). Иначе казано, потребителите посетили втория сайт би трябвало да са с 2/3ти по-малко, да? Не - просто нямаш туулбара.
@ктомов, влиза силно. Но ако се замислиш, потребителите с аласка тулбар в браузъра, от където реално и черпи данни Alexa-та, са обикновени хора, които могат да дадат общо каква е картинката, стигнем ли до детайлите, определено не съвпадат с реалността. Тулбарът на алексата е една потребителска грешка, която дава някакви статистики, които ако чрез тях се продава реклама, ще е голяма грешка. Тези статистики са по-скоро много висок (може би от самолет) поглед над нещата, нищо повече.
Да, точно това казвам. Ще е доста тъпо, яко някой отиде да продава реклама на сайта си, допирайки се на тези статистики. Това не съм го виждал до момента, вярвам, че няма и да го видя.Данните от алекса са просто ориентир. Един кол в 10 декара нива
Да, доста потребители ползват туулбара (инсталиран е с някое приложение и не са махнали отметката), но процента е толкова пренебрежимо малък, че няма и на къде повече
Какво те интересува, защото ние така или иначе сме обявили насам натам какво генерира като трафик. Но да ти кажа честно, за тясно специализиран сайт, доста добре се справя. Поне така мисля, но това могат да кажат и другите потребители. Трафик от общи неща, почти не го броя. Както казах, тясно специализирани термини, фрази и подобни. Тук-таме и нещо ей така.Блинки, я дай малко инфо от кухнята каква е статистиката на предпиремача