Изпащане на масов мейл

danko6

Well-Known Member
Имам няколко въпроса
1- как се изпраща масово съобщение, което да не бъде сметнато като спам. Не целя да спамя с някакви продукти или секс глупости, а искам да разпратя бизнес предложение на хора от моя бранш. Проблема е, че листа с мейлите аз съм си го събирал сам от интернет.
Разбира се мейла ще бъде придружен със съобщение, че това е непоискано съобщение и опция за отписване. Ще има ли някакъв проблем ?

2- как съобщенията да не ходят в спам раздела ?
3- има ли как изображенията в темплейта ми да се зареждат веднага при отварянето на мейла (при мен на повечето пощи ми иска допълнително да ги пусна) ?

Благодаря предварително за информацията :).

От: Изпащане на масов мейл

Имам няколко въпроса
1- как се изпраща масово съобщение, което да не бъде сметнато като спам. Не целя да спамя с някакви продукти или секс глупости, а искам да разпратя бизнес предложение на хора от моя бранш. Проблема е, че листа с мейлите аз съм си го събирал сам от интернет.
Разбира се мейла ще бъде придружен със съобщение, че това е непоискано съобщение и опция за отписване. Ще има ли някакъв проблем ?

2- как съобщенията да не ходят в спам раздела ?
3- има ли как изображенията в темплейта ми да се зареждат веднага при отварянето на мейла (при мен на повечето пощи ми иска допълнително да ги пусна) ?

Благодаря предварително за информацията :).

Зареждай изображенията с base64

Колега, Здравей :)

1) Аз се занимавам с интернет маркетинг и използвам сайта "GetResponse"
Позволява ми да събирам имейли, да изпращам на автопилот имейли и също така да пращам когато си поискам имейли до листа ми.

Има 30 дневен Trial, който е фрий. Може да си направиш регистрация и да пробваш да пратиш.

2) След като напишеш съобщението и цъкнеш да продължиш напред, има специална скала, която ти казва колко е Spam Score , тоест, колко е вероятно съобщението ти да отиде
в папка Спам. Когато пращам съобщения, не отиват в спам папката, защото не слагам картинки, които да натоварват съобщението.

3) Има темплейти с картинки, където просто може да ги замениш. ( НЕ ги Използвам, може и да греша )

Дано да съм ти помогнал, поне малко :)

Пиши на лично ако имаш въпроси.
Успех !

Ако имаш сериозно бизнес предложение пиши им през контакт формата сайт по сайт (може да автоматизираш частично но е добре да го персонализираш) иска време но няма да влезе в спама и не е спам

И ще имаш много по висока конверсия

• Like
Реакции: Test

Благодаря за инфото колеги.

coolice може да стане въпрос за голям списък 4 цифрен и ще си е бая играчка, а е пълно със сайтове дето контакт формите им не работят или съдържат само мейл на който да пишеш и пак се връщам в начална позиция :D, а има такива които нямат и сайтове и затова искам да прасна всичките под една обща работа за да не се разцепват много нещата :)

виж във ФБ групата "Маркетинг и уебмастърство" (или нещо подобно). Има тема точно за това (как да се показват картинките).

Благодаря за инфото колеги.

coolice може да стане въпрос за голям списък 4 цифрен и ще си е бая играчка, а е пълно със сайтове дето контакт формите им не работят или съдържат само мейл на който да пишеш и пак се връщам в начална позиция :D, а има такива които нямат и сайтове и затова искам да прасна всичките под една обща работа за да не се разцепват много нещата :)

що за бизнес предложение е това до 5000-9000 фирми?
ами ако всички се съгласят, как ще работиш с толкова народ :mrgreen:

искам да разпратя бизнес предложение на хора от моя бранш.

и опция за отписване

Колко бизнес предложения ще им пращаш? Според мен едно е достатъчно и опцията за отписване би била ненужна?

От: От: Изпащане на масов мейл

Да само по 1 съобщение ще е, но мейлите са между 1000-2000 понеже става въпрос за 5 държави. Това за отписването е по скоро от законова гледна точка понеже гледам мен като ме пълнят със спам винаги ми го праскат това.

Реално ако си имаш всичко подготвено по около минута на сайт ще ти отнеме (с плъгин за попълване на формички) и за няколко дни ще си свършил а й на някой който не му работи контакт формата защо мислиш че ще си чете мейла ... Отелно ще му обърнат повече внимание ако персонализираш

Освен това например цпанел сървърите вече дефултно имат включен хеширащ плугин (pyzor) като потребители почнат да те маркират като спам и хеша на писмото ти влезе в резултатите на хеширащия плъгин останалите автоматично ще те сложат в спама... същото е и с gmail.. и въобще не говоря че на запад става модерен много spamexperts който излиза на дребно по доларче на месец на домейн... дотолкова са отвратени от спама .... a на мойте например има емулиращ баракуда спам фаиръуол сетъп със 7 слоя на защита (оригинала е с 12 слоя) но съм сложил по малко за да има по малко фалшиви позитивни

bsf_architecture.jpg
И това го обяснявам само ако не натиснеш седна и не си блокираш ипто (или това на хостинга) и въобще не стигне писмото и до спама ами да го откажат да го приемат самите меил сървъри ....

Прогнозата ми е че от няколко хиляди 10 -20 души ще го получат само, една част ще го игнорират защото го смятат за спам, друга част ще са възмутени и ще те разнасят по комюнитита останалите няма да го видят...

Докато ако ги питаш през контакт формата дори и да решат че не са заинтересовани ако предложението изглежда сериозно и е насочено към други бизнеси от елементарен бизнес етикет вероятно по голямата част ще отговорят

Може да тестваш ако не ми вярваш пиши на 100 през контакт формата и го персонализирай форма по фирма можеби ще имаш над 50 отговора до няколко дни дори и да не сключиш много сделки... (незнам колко ти е добра офертата и долколко не нещо от което се нуждаят) за да прогнозирам по точно...

Прати на 100 както си го мислиш прогнозата мие за 0 отговори

ПП Скоро имахме предложение за сътрудничество до има-няма приблизително 20 фирми ... на всичките писахме през контакт формите персонализирано всичките ни отговориха с 7-8 постигнахме договорености - трябва да питам Блинки какво е станало че НЕ беше за хостинга и не съм се интерсувал... ако бяхме изпраскали 2000 меила и толкова си мисля нямаше да отговорят (100% отговор 40% конверсия)

Последно редактирано от модератор:

Аз имам опит с това. Най-добре използвай платена услуга за символична сума пари - ще си имаш и статистики на всяка кампания, няма да ходят във спама (ако ги направиш както трябва), ще са персонализирани - чиста работа. Ако не си много запознат - давам и консултации :D

ПС: Колегите с предложението за контактната форма - не знам какъв хостинг ползвате, но повечето имат лимити и тригъри и най-много някой бан да има с четирицифрен брой мейли, освен ако не мисли да ги изпращат за 2-3-4 дни....

Горе