Изписване на домейн - кой вариант е по SEO-friendly :)

Lyubo

New Member
Здравейте! Тръгнах да си взимам домейни, но се почудих, кой вариант точно да избера. Става въпрос за български думи, изписани с или без тирета. Та кой от двата варианта е по-читав откъм SEO:

proben-variant-seo.bg
probenvariantseo.bg

Доколкото съм запознат, на английски ги хваща думите и не е проблем да са без тирета. Дали обаче на български ще е така :rolleyes:

Благодаря 8)

От: Изписване на домейн - кой вариант е по SEO-friendly :)

бих ти препоръчал без тирета.

Според мен зависи много от съответните думи които ще вземаш. Не знам какво ще е отношението на Гугъл към тиретата в домейна за в бъдеще, но за в момента това не оказва абсолютно никакво значение. Пример - в момента съм на втора позиция с домейн в който има не едно, не две а цели три тирета. Не съм се борил да заемам първото място, стига ми и второ... но май трябва да се понапъна малко и да бъда на първо място.

И за това личен опит твърдя, че количеството тирета в момента няма никакво отношение, а има отношение дали даден сайт е кадърно направен и оптимизиран.

@Странникът от скромният ми опит с EMD(Exact Match Domains) и съответните микро нишови сайтове, смея да твърдя, че тези с тиретата не са за препоръчване.

fenixsz възможно е да е така, нямам наблюдения. Аз просто споделих опита си.

Преди време може би щях да взема с тиретата, за да е по разбираем за потребителя, вече съм на друго мнение. Взимай това без тиретата :).

Горе