Изпращане на пари до чужбина

CrAzY-MaST

Well-Known Member
Някой има ли идея как стоят нещата ?
Как мога да пратя пари на някой в чужбина било то USA или където и да е ?
Какви пари взимат банките ? Да кажем на $100 колко ще ми излезе пращането ?
Ако някой е изпращал нека сподели :)
 
А не е ли е по добра оферта през Moneybookers или PayPay и след това да си ги прехвърли на картата?? Защото съм забелязал, че много са високи банковите услуги? :(
 
100$ не си заслужава през банка щото таксата е около 40$ маи независимо от сумата.western union също е вариант но и там таксите са доста високи.наистина ако може с някоя онлаин системка ще е наи-добре като escrow.com ,moneybookers,paypal и т.н.
 
За малки суми е най-добри да имаш регистрация в PayPal. Този който получава парите също. Максималната комисионна е 3%. До $1000 е изгодно да ползваш PayPal.

Иначе е най-изгоден банковия трансфер. Възможно е също да плащаш и с кредитна карта на отсрещната страна, ако е търговец. Комисионнната е за негова сметка.
 
мдам от всяка банка трябва да можеш да изпратиш като имаш нужните данни (друг е въпроса че в някои банков клон като питаш може да те гледат умно с навалжнен поглед)
 
coolice каза:
... (друг е въпроса че в някои банков клон като питаш може да те гледат умно с навалжнен поглед)

Естествено че ще гледат умно като си мислят "Тоя колко е тъп да задава такива въпроси". :shock:
2008 година едва ли по света има банки с които не могат да се пращат пари в чужбина.
 
може да гледат така и като им кажеш за какво ги пращаш щото аз като си откривах сметка на фирмата и те ме питаха с какво се занимава фирмата при отговора менажиране на уебсаитове реакцията беше ъъъъъъъъъ то такава деиност няма в нашият компютър.Аз уточняван разработване на саитове и те пак ма то и такова няма,уебмаркетинг - ъъъъ не.Аз питам а какво има да е свързано с интернет и те викат ами само правене на саитове.Е добре де ама аз не правя саитове.А сметката ми трябваше да пратя пари за плащането на един саит и те като чуха съвсем се шашнаха щото нямало такова основание за прехвърляне на пари заложено в тяхната система.Трябвало ми митническа декларация за внесената стока :lol: абе голем смех беше.
 
абе какво да говорим... големи индианци са в България повечето... видях ги какво представляват като ми изкарваха картата... извикаха чак собственика(хм не съм сигурен дали беше собственика, но беше най-главния там който имаше) :lol:
 

Горе