Изчезнаха ми и двата юзъра на мозилата

waldes

Well-Known Member
Бях си направил два отделни юзъра на мозилата, но и двата ми изчезнаха незнайно защо...Отварях ги като кликна на иконката на мозилата и там вече от попъпа си избирах в кой юзър да влезна.
Пробвах да възстановя по някакъв начин тези два юзъра, тъй като там имах отметки, пароли всякакви запаметени и такива неща по този начин
https://support.mozilla.org/en-US/kb/profiles-where-firefox-stores-user-data.
В C:\Users\User\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles имам 5 профила, но нещо не зацепвам как точно става работата:(
Или ако върна просто историята на виндовса, но последния и единствен restore point ми на 29.01.2014г, което си е бая назад. Някой има ли идея какво трябва да се направи:wink:

От: Изчезнаха ми и двата юзъра на мозилата

Не са ли ти тук юзерите: C:\Documents and Settings\User\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles като User е твоя профил на компютъра?

последния и единствен restore point ми на 29.01.2014г, което си е бая назад
ебаваш се вероятно.

Първо папката не е горната, а е WinKey+R > %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ > тук за конкретният Windows User Profile, който се използва към момента.

Може да се пробва MozBackup, който да намери нужните профили, сканирайки папката авт., и да извлече за всеки отделен профил съдържанието, компресирайки го в един файл. Който пък файл да се разкомпресира в нова/друга инсталация на Firefox за тест. И самите папки от \Profiles\ да бъдат преместени на друго място на харда.

Profiles.ini също е важен файл, в който се упоменават точните пътеки до профилите, прегледай го в Notepad++ и виж дали има затрито нещо от него, или пробвай да си самодобавиш профилите, следвайки sample „логиката“.

System Restore не знам дали бута от подобни вътрешни Windows User Profile профилни папки.

Първо папката не е горната, а е WinKey+R > %APPDATA%\Mozilla\Firefox\Profiles\ > тук за конкретният Windows User Profile, който се използва към момента.

Може да се пробва MozBackup, който да намери нужните профили, сканирайки папката авт., и да извлече за всеки отделен профил съдържанието, компресирайки го в един файл. Който пък файл да се разкомпресира в нова/друга инсталация на Firefox за тест. И самите папки от \Profiles\ да бъдат преместени на друго място на харда.

Profiles.ini също е важен файл, в който се упоменават точните пътеки до профилите, прегледай го в Notepad++ и виж дали има затрито нещо от него, или пробвай да си самодобавиш профилите, следвайки sample „логиката“.

System Restore не знам дали бута от подобни вътрешни Windows User Profile профилни папки.
Опп, грешка, чел съм между редовете, мислех, че става въпрос само за отметките в профилите

Тази програмка mozbackup я инсталирах, но има опция само да прави backup на съществуващи профили и съответно да ги ресторва.

Ето това е папката с профилите от скрийна, като двата изчеьзнали профила бяха с имена съответно user1 и user2
ScreenHunter_48 Feb. 05 00.37.jpg

С WinKey+R ми отваря "C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -no-remote -ProfileManager, като така ми беше и при кликане на самата иконка на мозилата, пак ми отваряше профил мениджъра да си избера в кой профил да влезна.

В Profiles.ini съвпадат ли имената на папките с написаното у него файл? Ако има липси или несъответният, то ги правиш да съвпаднат (било с преименуване, добавяне на нови редове).

//

Edit: Problem Solved.

Последно редактирано:

Горе