Изчезна ли PR. на Google?

uni-web

Well-Known Member
Здравейте,

Колеги от как се занимавам с онлайн бизнес (вече близо 10 г.) никога не помня да е имало такъв цикъл в който да е нямало PR. ъпдейт, та мисълта ми е да коментираме в темата какво става с него, и някой има ли някаква информация която да даде с евентуална дата за новия ъпдейт! Лятото имаше някакви предположения, но се оказаха погрешни и ъпдейт така и не мина.

Моля някой, който има повече инфо по темата да сподели!

От: Изчезна ли PR. на Google?

Няма официално изявление за спирането на PR метриката, но в общи линии в Интернет се говори, че е много вероятно повече да няма подобни ъпдейти или поне да не са публични, както бяха до сега.

Освен забавянето на обикновено редовните PR ъпдейти и изказването на Кътс, при един подобен върпос към него, че щял да се учуди, ако имало ъпдейт тази година са поводите за тези слухове.

Според мен в момента експериментират какви ще са настроенията на хората и е много вероятно да направят по-рядък PR ъпдейта... нещо от порядъка на веднъж годишно. Причината за това мое мнение, че ако желаеха да го премахнат окончателно или данните вече да не са публични, нямаше да се вижда PR на тези сайтове, които вече го имат. Наличието на тези данни все още ме кара да смятам, че все пак не са се отказали тотално от идеята... просто са в процес на обмисляне на вариантите.

IMHO G си нямат идея какво да правят с PR :D

Точно така, @Virosss го е казал - тенденцията е към ограничаване свободния достъп до всякаква информация, която може да бъде в помощ на уебмастърите и то безплатно. За сметка на това се налагат всякакъв вид платени услуги. PR си го има и няма да изчезне според мен, просто няма публично да го обявяват или поне не толкова често, че да може да се използва за манипулиране на резултатите с покупко-продажба на линкове. Гледах го в едно видео, където твърдеше, че имало някакъв проблем с PR тулбара при някои браузъри и едва ли това е една от причините да няма ъпдейт, супер смешно - все едно не може по друг начин да се провери.

PR изобщо не спада към факторите, които влияят за качеството на беклинк към даден сайт. Важи самото качество на сайта, но не и неговия пр. Скоро ще драсна една статийка по въпроса.

Последно редактирано:

А, качеството на сайта се определя по?

PR изобщо не спада към факторите, които влияят за качеството на беклинк към даден сайт. Важи самото качество на сайта, но не и неговия пр.

PR изобщо не спада към факторите, които влияят за качеството на беклинк към даден сайт. Важи самото качество на сайта, но не и неговия пр.

Говорим за реален PR, а не този който излиза в тулбара. Щом казваш, че не оказва влияние, добре ;) Предполагам ще изтъкнеш като много важен фактор тематиката на сайта, от който има линк. По мои наблюдения това няма почти никакво значение, важно е линка да бъде силен

А, качеството на сайта се определя по?

От много фактори. Както казах, скоро ще напиша артикъл по въпроса.

П.П.: Има допълнение горе. Чак сега успях да го публикувам.

Ма за таквис жени гол у женската баня влизам. :twisted: Иначе ще чакаме статията за да прочетем. :)

От много фактори. Както казах, скоро ще напиша артикъл по въпроса.

П.П.: Има допълнение горе. Чак сега успях да го публикувам.

имаше един коментар относно какво казва къцито и той беше : "когато той коментира погледнете дали слънцето е изгряло" цитирам по памет :)

друго което ме навежда на мисълта че все още е фактор и ще бъде е, че скоро отнесох наказание за един сайт от пр3 на пр0 и това беше направено ръчно, така че за сега пр си остава според мен и може би след няколко месеца ще има раздвижване...

Според мен в момента е най-доброто положение спрямо гугъл. Държат нас уебмастърите в тотално объркване.
И мисля че положението ще си остане такова. Нищо чудно след това да има 2 бързи ъпдейта през 3 месеца и след това над година да няма нищо.

Аз пък си мисля че ПР е минал .. и съдя по това от няколоко мои сайта... но гугйл са направили така че да се изписва старият ПР - по този начин хора които купуват линкове на база ПР ще си изпатят без да разберат че имат линкове на сайтове със спаднал ПР .... Ех в матрицата съм ....

имаше един коментар относно какво казва къцито и той беше : "когато той коментира погледнете дали слънцето е изгряло" цитирам по памет :)

друго което ме навежда на мисълта че все още е фактор и ще бъде е, че скоро отнесох наказание за един сайт от пр3 на пр0 и това беше направено ръчно, така че за сега пр си остава според мен и може би след няколко месеца ще има раздвижване...

И аз искам сайтът ми да има висок PR. Обаче по мои наблюдения, за позиционирането - все тая е какъв е пр.

по мои наблюдения, за позиционирането - все тая е какъв е пр.

не е така ПР си има своята тежест, но нали знаем че нещата са комплексни и се определят от над 100 критерия

не е така ПР си има своята тежест, но нали знаем че нещата са комплексни и се определят от над 100 критерия

Щом така смяташ...

Иначе да, нещата са комплексни.

И да няма ПР ще има друго, което да определя тежестта и качествата на старите домейни. Никой не може да ме убеди, че уникална статия от 1000 думи в сайта деремеми нашмайзера.ком, който е регистриран преди две седмици, ще се класира по - напред от 100% неуникална и копирана статия с 80 думи във Вашингтон Поуст.. на същата тема..

Горе