Много наливки за тоя софтуер, бе! Ако отворковците се замислят малко, ще осъзнаят, че 90% от софтуера за Уиндоус е напълно безсмислен... Има такива тъпи програми, че не е истина направо
Плюс това, аз не виждам вие като уебмастъри какви толкова програми ползвате? Искате html едитор? Еми ето ви - BlueFish. Тоя едитор е програмистки - има функции от C, Ajax и т.н , има и PHP, MySQL, HTML, CSS и т.н ... Браузър ? Браузъри колкото щеш
Аз ползвам Firefox, ама преди т'ва бях ползвам един друг, пак с ядрото на FF, само че малко по-бърз и по-готин.
За музика и видео плеърите са адски много! Любимият на толкова хора VLC плеър или пък MPlayer са програми с отворен код и ги има за Линукс
Който е влюбен в Winamp може да си свали XMMS. Даже скиновете май стават ... Аз ползвам Amarok, щото ме кефи повече. Графичен манипулатор?? GIMP е екстра! Много хора, независимо от това с каква операционна система са, предпочитат GIMP пред фотошоп. Е... Аз ползвам компютъра си за браузване (което включва и уебмастърстване), музика и чат-пат - филми ... Какъв ми е проблема със софтуера? Единствената спънка е софтуера за по-специални устройства като mp3/mp4 плеъри и телефони. Слава Богу, поддръжката на тия устройства се подобрява с всяка нова версия на операционната система и повечето ги разпознава като флаш памети и си блъскаш к'вот си искаш вътре и всичко е 6+ ;] .
Нещо да ми кажеш , Pyramid ? АААА УЕЙТ Ъ СЕКЪНД!!!! Забравих да ти кажа, че и игри си има за Линукс, а тия дето ги няма си ги емулираме много успешно! Играл съм WoW на убунту и ми вървеше два пъти по-гладко отколкото на Windows... Просто OpenGL си е OpenGL!