Fozzy
Well-Known Member
Здравейте! Знаете, че не съм програмист, а тук ми трябва една спешна редакция на Wordpress код. Предполагам, че и без да сте запознати със системата ще разберете за какво става въпрос.
Та, имам следната структура в Уърдпрес:
Parent Page
* Child Page 1
- Child Child Page 1
- Child Child Page 2
- Child Child Page 3
Тоест, Parent ми е главната страница. Child Page 1 ми е подстраница на главната, а Child Child Page са подстраници на Child Page.
Имам един код, който показва в хедъра къде се намираш с линкове. Например ако си на Child Child Page 2, то той ще покаже:
Начало \ Child Page 1 \ Child Child Page 2
Сега проблема, искам направя нов код, който да ми показва вътрешните страници. Например ако си на Child Child Page (без значение коя), в едно меню отдясно да излиза:
-> Child Child Page 1
-> Child Child Page 2
-> Child Child Page 3
Да излизат всички страници, които са подстраници на основната.
Истинският код е:
По-надолу има следното, не знам дали е от значение:
Аз направих някаква нова функция, но тя ми изкарва само страницата, на която се намирам, а не всички от подкатегорията:
Any help will be appreciated, както се казва. Според мен някой, който разбира за 5 минутки ще го сглоби. Ако не е така, кажете, за да знам да плащам на някого.
Поздрави!
Та, имам следната структура в Уърдпрес:
Parent Page
* Child Page 1
- Child Child Page 1
- Child Child Page 2
- Child Child Page 3
Тоест, Parent ми е главната страница. Child Page 1 ми е подстраница на главната, а Child Child Page са подстраници на Child Page.
Имам един код, който показва в хедъра къде се намираш с линкове. Например ако си на Child Child Page 2, то той ще покаже:
Начало \ Child Page 1 \ Child Child Page 2
Сега проблема, искам направя нов код, който да ми показва вътрешните страници. Например ако си на Child Child Page (без значение коя), в едно меню отдясно да излиза:
-> Child Child Page 1
-> Child Child Page 2
-> Child Child Page 3
Да излизат всички страници, които са подстраници на основната.
Истинският код е:
Код:
function rt_breadcrumb(){
global $taxonomy,$term_slug,$post,$delimiter;
//Markup
$delimiter=' \\ ';
//Home Page
_e('You are here: ', 'rt_theme');
echo "<a href=\"". get_bloginfo('url') ."\" title=\"". get_bloginfo('name')."\">".__( 'Home', 'rt_theme' )."</a>";
// page parents function
function page_parents($parent_page_id,$child_pages){
global $delimiter;
$parent_page = get_page($parent_page_id);
$page_parents = $delimiter."<a href=\"".get_permalink($parent_page->ID)."\" title=\"". get_the_title($parent_page->ID) ."\" >". get_the_title($parent_page->ID) ."</a>" .$child_pages;
if ($parent_page->post_parent) page_parents($parent_page->post_parent,$page_parents);
else echo $page_parents;
}
По-надолу има следното, не знам дали е от значение:
Код:
//get start page
function get_start_page($start_page){
global $delimiter;
//start page parents
$get_start_page=get_page($start_page);
if ($get_start_page -> post_parent){
page_parents( $get_start_page -> post_parent,'');
}
//start page
if ($start_page) {
echo $delimiter."<a href=\"".get_permalink($start_page)."\" title=\"". get_the_title($start_page) ."\" >". get_the_title($start_page) ."</a>";
}
}
Аз направих някаква нова функция, но тя ми изкарва само страницата, на която се намирам, а не всички от подкатегорията:
Код:
/* RT-Breadcrumb Side Function */
function rt_breadcrumbside(){
global $taxonomy,$term_slug,$post,$delimiter;
// page parents function
$child_page = get_page($child_page_id);
$page_childs = $delimiter."<li><a href=\"".get_permalink($child_page->ID)."\" title=\"". get_the_title($child_page->ID) ."\" >". get_the_title($child_page->ID) ."</a></li>" .$child_pages;
if ($child_page->post_child) page_child($child_page->post_child,$page_child);
else echo $page_childs;
}
// term parents function
function term_parents($term_id,$child_terms){
global $taxonomy,$delimiter;
$parent_term = get_term_by('ID',$term_id, $taxonomy);
$term_parents = $delimiter."<a href=\"".get_term_link($parent_term->slug,$taxonomy)."\" title=\"". $parent_term->name ."\" >". $parent_term->name ."</a>" .$child_terms;
if ($parent_term->parent) term_parents($parent_term -> parent,$term_parents);
else echo $term_parents;
}
Any help will be appreciated, както се казва. Според мен някой, който разбира за 5 минутки ще го сглоби. Ако не е така, кажете, за да знам да плащам на някого.
Поздрави!