Имат ли значние meta keyword tags ?

tuger

Well-Known Member
Използвах тула на SEOMOZ за onpage report и там пише, че е добре да бъдат махнати:
Search engines have, for years, ignored the meta keywords tag as a ranking signal. Although it technically does not harm
rankings, it can be used by competitors as a method to extract your targeted terms and thus, we recommend against its use

От доста места съм чувал същото. Според вас кое е по-добре ?

От: Имат ли значние meta keyword tags ?

Гугъл ги игнорира. Няма да навредят, няма да помогнат. Другите търсачки не знам, а и не ми пука за тях много.

Странно.. на мой сайт бях без ключови думи, но един слънчев ден влезнах в аналитика, експортнах към 20 ключови думи, цъкнах ги в сайта... И трафика ми скочи с 60-70%, но сигурно е съвпадение...
Конкуренции и глупости, дайте да не ползваме тагове в блоговете, да не види конкуренцията кви думи целим с постовете...

Факт е обаче, че всеки софтуер за оптимизация ги съдържа като елемент, който е подложен на анализ. Вярно е, че последно време не са от голямо значение за търсачките, и по-специално за Google, но е е нещо, което реално не отмена време да се направи или прибави към страницата. Аз лично разчитам като се прави страница, всичко да си има, един вид - както си е по книгите. Реално ако се съди по това как оперират големците и как търсачката ги класира - тези тагове не играят никаква роля. Взимам за пример тях, защото те реално да критерии за успешно позициониране по търсачките. Никога не съм мислил, че е излишно нещо, което на практика е било като "абв' в началото на периода на първите СЕО напъни.

Даже ако не се лъжа, тази тема я имаше тук, в тази секция. :) Също така съм забелязал, че съвремените софтове започват да наблягат на елементите: контент, линкове, H1, H2, % на разреденост на кл. дума.....и все такива. Единственото, което съм забелязал за мета таговете е, че са като малък анонс към сайта, който се анализира. Нещо като за какво се бори дадената страница (оптимизирана) и какво описание има за нея - с 1-2 изречения какво да се очаква.

Горе