Имат ли тежест линковете от Facebook и Twitter, Google+ ?

От: Имат ли тежест линковете от Facebook и Twitter, Google+ ?

Всеки линк си има тежест малко или много. Покрай последните промени с пингвина, социалните сигнали играят основна роля. Според мен си оказват влияние.

Освновна роля за какво, повишаване на PR ли ?

Поздрави,

За пр. надали ще помогнат, но както каза колегата социалните сигнали са си много важни особено след последните глупости на гугъл.

Има влияние. Ако забележите даже на Google + идея повече. Но какво да се учудваме всички. Реално в момента оптимизация се простира извън "старомодните" методи, като в това число всяко едно споделяне било то и незначително, носи трафик, а това до една степен вдига алексата и от там пак косвено влияе на общия алгоритъм и от там на ранкинга. Виждали ли сте как в една част на деня сайта ви е да речем на 19-та позиция, а в другата част на деня в качил с 1-2, даже и 5. Това е чувствително преместване и реално се базира точно това - трафика, който генерира леко отместване напред. После всичко си идва пак по старо му, като оптимизатора не престава да му трупа още линкове. Но чувствителното преместване си е просто алгоритмично танцуване. Вярвам, че повечето от вас са го забелязвали.

В този ред на мисли, никога не е излишно да имате добри линкове от социални медии, като гореспоменатите. Само искам да предупредя, че спам историите не се броят. Те могат само да навредят. За това, ако ще се практикува, трябва да си е по правилата както и за читавото SEO. :)

Добре, това звучи супер! Дойде ми друга идея отново за социалните мрежи като фб и тв..
Албумите със снимки и снимките вътре. Ако се слага под всяка снимка линк към съответния часовник ще има ли тежест това ?

Поздрави,

Не само, и трафик ще успяваш да хванеш. И то един вид таргетиран, защото се е заинтересувал от това още преди да кликне на линка. :)

Оптимизирай си и фен страниците и профилите, това пак е добър начин за SEO в стил сателит метод.

Не знам дали нямат тежест..
Аз имам 1 сайт, който няма никакъв контент, и никакви линкове от никъде другаде и за по-малко от 6 месеца хвана PR3 .. ;)
Само с фб линкчета..

Аз да споделя и аз един експеримент, който си мислех, че е пълна случайност, но явно не е. :) Сайт с който се боря за много конкурентна ниша и незнайно защо г. не ме обича въобще, почти не получава никакъв трафик от там. Един ден просто ей-така реших да споделя няколко линка в страницата на сайта в г+ и за отрицателно време получи 8 посещения от търсачката. Тогава си казах просто съвпадение, но днес отново си направих същия експеримент и за 30 минути минах рекорда от посещения които съм правил от търсачката до момента от стартирането на сайта. Не искам да подвеждам никой това е случай при мен и не мога да казвам за никой друг, но при мен е факт.

Безспорен факт е, че Google си толерира всеки сайт (до една или друга степен), който използва Google+ като медиен канал за споделяне на съдържание. Аз мога да потвърдя думите на uni-web, като кажа, че сайт, който е с много уайт тематика и на практика с ръка на сърцето мога да кажа, че е един от най-красивите в нишата бе малко отрязан от към гугълски трафик. След като попрочетох насам-натам, реших да използвам освен Facebook и Twitter, малко и тяхната социална мрежа. След няколко шера трафика започна да се вдига, не от къде да е, а от самата търсачка. Да не споменавам, че профила ви излиза в търсачката под един малко по-"социален" начин - с човечето с ляво. :)

Имат значение тези линкове и колкото по-професионално и добре представено споделяте съдържание там, толкова това би играло положително както за трафика, така и за вашата off page оптимизация. Ако си спомняте даже преди време пуснах тема за оптимизирането на социални профили, не за друго, а защото знам, че при добре развит профил, тежестта му има голямо значение за сайта. Защото това са взаимно свързани елементи.

Супер! :) Значи все пак ще си направя профил в г+ :)
А линкове от рода на bit.ly/123asz, който сочат към реалната страница с часовниците имали някаква тежест те ?

Разбира се, че имат тежест, та нали тези социални мрежи генерират най- много трафик и беклинковете оттам ще носят само положителни дивиденти за въпросния сайт.

Разбира се, че имат тежест, та нали тези социални мрежи генерират най- много трафик и беклинковете оттам ще носят само положителни дивиденти за въпросния сайт.

Здравейте,
искам да попитам ( за много ще се стори глупав въпрос - но сам новак ) - имам страница, в която продавам продукт за мигли и за коса. Имам и фб страница. Отскоро са. От няколко дни взимам от гоогле новини свързани с мигли и коса и ги слагам както в новините си, така и в фб, като пиша източник... Въпроса ми е - във фб ми ги четат по 250+ хора статиите, пък в страницата ми имам 20 до 30 . Къде греша. Всяка статия в фб ми почва с 5/6 думи за продукта + линк на саита и после новината и завършва с източника. Моля дайте мнения какво да направя. Мерси!

Как разбра, че 250 човека във ФБ ги "четат"
това до колко човека е достигнал поста, не значи, че са прочетени или даже че са обърнали внимание.
затова и трафикът в сайта е по-голям показател за интереса към твоят да го наречен продукт.

За Фб не е проблем да взимаш готови текстове от където намериш, но за уеб сайта- е.

Супер! :) Значи все пак ще си направя профил в г+ :)
А линкове от рода на bit.ly/123asz, който сочат към реалната страница с часовниците имали някаква тежест те ?

Това, че тук си сложил линк към часовниците не мисля, че е удачно.
Форумът, както и темата, са нерелативни.
Ако греша- поправяйте :)

Правилото "всеки линк си е линк" вече измества значението си!

оказват си и то много по-голяма роля

въпросът е как да стимулираме потребителите натурално да ги кликат повече

Re: От: Имат ли тежест линковете от Facebook и Twitter, Google+ ?

оказват си и то много по-голяма роля

въпросът е как да стимулираме потребителите натурално да ги кликат повече
Да, съгласен. Тук социалния контакт и наистина споделянето на линкове, както и популярността на групата или страницата (както и профила) са меко казано важни за успеха на соц. присъствие там, респективно - за тежестта на тези връзки и към вас.

А за приличането са нужни, както добро съдържание, така интерактивност, отличителни ползи, добри предложения и всичко, което би накарало потребителя да бъде "примамен" в съответните социални групи, страници, профили и т.н. :)

Горе