От: Имаш 15 000 лв Какво ще ги правиш? <
Що се отнася до офлайн бизнес с тези 15к неможеш да направиш кой знае какво.Най-много да отвориш квартално кафене с 50-на места.
Примерно искаш да отвориш кетъринг фирма.Грубо ще нахвърля първоначалните инвестиции:
1.Трябва ти BUS-около 6к(неможеш да купиш wvTransoprter прозиводство 85 година за 600лева нали
)
2.Регистрация на фирма-около 0.3к
3.Трябва ти посуда,покривки,консумативи и проочее-около 1к.
4.Трябват ти 1-2 качествени палатки+маси и столчета(ако си мислиш,че клиентите имат палатка,маси,столчета,балони,осветление и блабла прочее и само им ТРЕБА ЯДИНЕ И ПИЯНЕ,в голяма грешка си)-3к
5.Забравих да допълня към т.1-около 0.4к ще ти трябват за да надраскаш БУС-а с реклами,телефони,майли,лого и блабла прочее за да изглеждаш ПРО+още около 0,4к за вътрешно обзавеждане на бракмата-хладилна камера за лед и поркане,както и за храни,за които се изисква съответната температура).
6.Трябва все пак и някой да готви тази манджа.Първоначално ще наемеш някой младок със способности в областта на почасова работа,тоест като има поръчка да си стяга задника и да приготвя манджата(разбира се ще приемаш поръчки с 24-часово предизвестие за да има време да се купят продуктите,да се замъкнат до ''младока и той да ги приготви).Но въпросния пич ще иска $-около 0,3-0,6к в зависимост от поръчките.
7.ДА,ноооо ще трябва да се наеме помещение за приготвянето на тези блюда,както и да и да се закупи оборудване-ножове,плот,евентуално печка,ако тръгваш с ''голямата кошмица в началото'' и блабла прочеее-1к.
8.Да,нооо Дядо Коледа-ХЕИ ще ти дойде на гости рано или късно(или както е новото им наименование сега).Ще се окаже,че ти трябва и лиценз от тях-?к(който знае да подсказва колко сакат за това
)
9.Ще ни трябва и уебсайт скачествен контент(айде ,нали с това се занимаваме,няма да има разход,освен закупуването на фриендли домейн-примерно 0,2к)-0,2к.
10.Да речем,че сме покрили всички 9 точки досега.Намерили сме $ за инвестицията,намерили сме качествен готвач на народна цена и блабла прочеее и сега треееа да праиме само пачките...Забрави,има още разходи
.
11.2-3 месеца ще се возиш на буслето с по 2-3 сандвича за някоя овца в някой офис,докато набереш постоянни клиенти(разбира се,ако предлагаш качествени услуги на конкурентни цени) от които ще си на загуба(защото за да излезнеш на пе4алба трябва да доставяш поне ястия за 100 лева дневно),гориво,документи за бракмата и блабла прочеее-0,2к.
Такааааа писна ми да изреждам точка след точка(стопли ми се бирата-0,001 разход
)
Сега вадиме калулатора и почване да смятаме:
6к+0,3к+1к+0,3к+3к+0,4к+0,4к+0,45к(с.а.)+1к+?к(ХЕИ
)+0,2к+0,2к=13,25к.!!!!!!!!!ТОТАЛ.
Всъщност незнам,защо се спрях точно на кетъринг(9.9к търсения месечно).Така ми дойде на ум в момента,но извода какъв е:''КОЙТО ГО Е СТРАХ ОТ МЕЧКИ ДА НЕ ХОДИ В ГОРАТА''.Айде,че ми писна да драскам,чао.