Има ли Алтернатива на Български Пощи (докато възстановят тракинга) - за доставки до Европа и Щатите.

OKJOBS.bg

New Member
Здравейте,

Някой има ли информация за надежден (и не безбожно скъп) начин на доставка до Европа и Щатите.
Малки куриерски фирми или еднолични търговци с бус :)

Дори да доставят само до столицата, с услуга пускане в пощенка кутия ...
Май се размечтах!
 
Да, това са варианти. Цените им, сравнени с Български Пощи са плашещи (около 10 - 12 пъти нагоре).
Дано скоро възстановят полетите ...
 
То няма база за сравнение между услугите на едните и пощите.
Затова са "плашещи".

Кажи какви обеми и какви пратки правиш, за да питам на едно място за цена.
 
Здравей Радо,
Не става дума за обем или брой пратки.
Инцидентно изпращам по нещо не много скъпо.

Друго си е БГ Пощи - Цените на куриерите са 3 пъти над стойността на пратката :)
 
PostOne.eu доставят до Европа и Щатите, алтернатива са на Български пощи. Предлагат различни услуги с проследяване и без, има публикувани цени в сайта. За повече информация контактуваш директно с тях.
 
Изглежда много добре.
Потвърждават по телефона създаването на профил - любезно и професионално.
Благодаря!

п.с. Ако ме оставят да им пипна малко сайта ще са на 1-ва страница на Гугъл :)
 
Изглежда много добре.
Потвърждават по телефона създаването на профил - любезно и професионално.
Благодаря!

п.с. Ако ме оставят да им пипна малко сайта ще са на 1-ва страница на Гугъл :)

Някой използвал ли е вече услугите на PostOne? Отзиви?
 
да, ползвам услугите им от доста време
И? Дай повече информация, моля. :) Ще се радвам и аз да разбера. Гледам да се образовам по повечето въпроси, дори и там където още нямам толкова допирни точки. Какво ги отличава PostOne от другите и добра алтернатива ли са наистина. ;)
 
PostOne са много добра алтернатива на Български пощи особено във времето в което БП спряха изобщо да приемат пратки с проследяване (а след това и без проследяване). Аз започнах да използвам техните услуги тъй като ми предлагат по-добра алтернатвиа за пратките до Канада и Австралия. За двете дестинации БП не предлагат проследяване и доставката в много случаи отнемаше месец. Следват рекламации, чиито отговор идва най-рано след месец, а от Австралия съм получавала и след 6 месеца отговор. PostOne доставяха до Канада за 8-10 дена, а до Австарлия за 2 седмици. Това са срокове от преди пандемията. До Канада има проследяване, до Австралия - няма, но при запитване за изпълнена доставка ми върнаха отговор в рамките на седмица и документ от Австралийските пощи.
В момента доставките до Канада, САЩ и Австралия, а и някои от Европейските страни вървят с по-дълги срокове от колкото преди, но ги се изпълняват.
PostOne ползват Швейцарските пощи. В някои европейски страни доставят с местни куриерски фирми. В момента доставките до Германия, Англия, Ирландия, Франция, Италия се изпълняват в много добри срокове до 10 дена.

Друга алтернатива на БП е A1Post - работят с Deutsche Post. Също много качествена услуга, при тях мисля, че и до Австралия има проследяване, но не съм пробвала, тъй като в момента не доставят до Австралия. Пратките в гореспоменатите старни от Европа също се доставят бързо. За САЩ и Канада има забавяне, но това зависи от местния пощенски оператор тъй като има голямо струпване на пратки и намалена численост на персонала.

PostOne приемат пратки в София, A1Post във Варна. Пратките изпращам до там съответно с Еконт и Спиди, заложена е твърда цена на куриерската услуга, която е приемлива.

Ако сте търговец и изпращате редовно, обаждате се до съответния оператор и той ви дава оферта с цени на услугата съответна на обема на пратки, който ще изпращате на месец.
 
Аз препоръчвам A1post. Една идея по-евтини от PostOne са. По време на пандемията бяха и доста по-бързи от тях.
 
Къде проследявате пратките с БГ пощи когато излезнат от България?
 
Ще извинявате за офтопика, но да не отварям нова тема - някой има ли представа какво се случва с пратките от Китай? Имам 10-тина поръчки от Ибей, направени през декември, януари и февруари, но от Български пощи не съм получил уведомление за нито една от тях, а всички продавачи са ги маркирали като изпратени. В тракинга на някои даже специално пише, че са пристигнали в България. Останалите са със статут "излетели за България", което в общия случай трябва да означава, че са в България в момента. Да не би от Български пощи да са спрели обработката на всички пратки от чужбина, че има такова забавяне?
 
Отиди и провери на място. Също така отиди с тракинг информацията. И какво имат при тях, за да успеете да засечете всичко. За жалост, от моята практика с БГ Пощи, ще кажа, че най-вероятно издънката е при тях.
 

Горе