Има ли ваканция за блогъра?

ivo1017

Active Member
Привет отново!
Много ми е интересно какво правите,ако решите да си вземете почивка за по-дълго време?Уведомявате ли своите читатели,че няма да пишете премерно за 2 седмици или нещо подобно.Прочетох статията на Митака от "Креативен",но тя е посветена,ако нямате вдъхновение и не можете да напишете нито ред.Повечето от вас имат по-няколко блога и се чудя как успявяте да пишете по 3 статии примерно на седмица(ако следвате 152 да и не за блогването).Замислям се за доста по-серизони статии за моят блог,а знам,че ще отнеме доста време и и няма да мога да пиша често,ако го направя.Нека професионалистите си кажат тежката дума.

От: Има ли ваканция за блогъра?

Ми ако ти е личен блог - може и да напишеш един пост, че няма да те има и като се върнеш малко снимки да качиш примерно... Но ако е блог с някаква насоченост на мен лично не ми се струва правилно, освен ако не си го маркетирал с твойта личност... В такива случаи ще е добре да напишеш две-три статийки и да ги настроиш да се публикуват през няколко дни. Ако имаш и някое приятелче да ти ги пуска по социални мрежи и да удобрява коментари, ако е нужно - супер.

Много блъгарски блогове имат по 2-3 поста на месец и сравнително малък брой читатели. В този случай не мисля, че отсъствие за 1-2-3 седмици е фатално и има нужда от предварителен анонс. Ако си известен блогър, пишеш редовно и държиш близък контакт с читателите си, едно съобщение за двуседмично отсъствие може и да оставиш.

Мерси за мненията.Ами щото мисля да си отдъхна малко за седмица,две и се чудя как да процедирам.А относно дали е популярен не мога да преценя.Имам до сега около 500 уникални посетителя за месец Март,което като го разхвърлям по дни не е кой знае колко много.

Ми ако ти е личен блог - може и да напишеш един пост, че няма да те има и като се върнеш малко снимки да качиш примерно... Но ако е блог с някаква насоченост на мен лично не ми се струва правилно, освен ако не си го маркетирал с твойта личност... В такива случаи ще е добре да напишеш две-три статийки и да ги настроиш да се публикуват през няколко дни. Ако имаш и някое приятелче да ти ги пуска по социални мрежи и да удобрява коментари, ако е нужно - супер.

Как се насройва автоматичното публикуване на статий моля помогнете ето такова нещо ми трябва ???

аз го правя редовно и безсрамно и това дето е най-лошо и фрапиращо - на главният ми блог (който вече е сайт) :D :D :D Миналото лято например написах "Лятото горещо, много е добре ..... ииииии очаквайте ме като дойде есента" :D :D :D или нещо също толкова тъпо беше... И така 2 месеца тайм аут :) Зимата също 1 месец отпуск си давам... Бали го? Аз да не съм машина, че да ти блогвам нон стоп?!:D

От: Re: Има ли ваканция за блогъра?

Много блъгарски блогове имат по 2-3 поста на месец и сравнително малък брой читатели. В този случай не мисля, че отсъствие за 1-2-3 седмици е фатално и има нужда от предварителен анонс. Ако си известен блогър, пишеш редовно и държиш близък контакт с читателите си, едно съобщение за двуседмично отсъствие може и да оставиш.
така е зависи колко е популярен блогът :)

няма такова нещо като "зависи колко е популярен". ако си се захванал сериозно с блога, а смятам, че е така след като пускаш тема в "проблогинг", едно съобщение е най-малкото, което можеш да направиш. така дори и един постоянен читател да имаш, той ще е наясно, че през следващите две седмици няма да пишеш защото си зает с нещо друго. в противен случай може да помисли, че просто си се отказал, както се случва с немалко блогове.
с други думи покажи уважение към публиката си, ако искаш да гледат сериозно на теб и на блога ти, съобщението се пише за две минути. не можеш ли да ги отделиш?

Радвам се,че повечето хора мислят като мен-щом пишеш за читателите си,а не за теб,значи трябва да им кажеш,че няма да пишеш известно време.

Според мен най-добрия вариант е да си пуснеш няколко статии, които да се публикуват
през 2-3 дена автоматично докато те няма, че иначе тъпо

Горе