Има ли начин по който да настроя една страница

danko6

Well-Known Member
Здравейте момчета
търся 2 неща
- тема или плъгин нз какво ще е.Искам цялата ми страница и сайт да са с размера на едно изображение за бекгроунд върху което ще са наредени кутийки (тоест няма да има никакво скролване надолу) има ли такава тема като кутииките примерно да са бутони към страници, които предварително съм създал
-второто което ми трябва е като натисна на дадена кутиика или изображение по мой си избор да се отваря определен създаден от мен page в popup


Страшно тъпанарско съм го описъл, но просто ми е интересно дали има някакви разработени плъгини вече или ще трябва да сядам да пиша всичко.
 
От: Има ли начин по който да настроя една страница

Доколкото те разбирам, на теб ти върши работа един статичен HTML, който се пише за 5 минути.

Едит:
Ама и аз как ти го обясних?! Малко като от идиот за идиот. Извинявай. Идеята ми е, че можеш да си направиш хоума статичен и да си вкараш в него един код, а може да има и някой плъгин, з атова не знам.
 
Искаш статичен бекграунг, върху който да изградиш съдържанието на страницата? И искаш това да се случи през WP? Правилно ли съм разбал? Ако ще е така, направо прави на HTML. За какво ти е система, щом всичко ще се изпълни с няколко реда код?
 
От: Има ли начин по който да настроя една страница

Затова си ме кефите тука, че винаги ми схващате мисълта, без значение какво съм мислил в момента ;)
И аз на първата минута така видях нещата, но човека за който ще е сайта, ще реши да му прави разни промени и ще му се стори тегаво, и иска всичко да минава през WP-а, не че няма да му изнеса урок как да си промени всичко, но все пак искам да го направя така както го иска :D

Блинки сега ще ти пусна един сайт на лс да видиш какво искам и да дадеш евентуално някой съвет :)
 
Ok, давай смело. Дано успя да ти помогна. :) НО веднага се сетих, лошото е, че искаш да убиеш муха, а за целта ще използваш бухалка, вместо вестник. :) Мен само това ми стана странно. :)

Иначе дай ми и пример, а защо не и тук. ;) Явно ще е някаква арт ниша, или е доста разбирач твоя човек, последния, който искаше бекграунд и някакви завъртени неща, от строго корпоративен дизайн мина на циркаджийски сайт, и му казах, че не отговарям вече за конверсията. ;)
 
От: Има ли начин по който да настроя една страница

То и при мен се получава нещо такова има 10000 джунджурии които за неговия бизнес изобщо не са нужни, но е клиент и няма как. Иначе такъв страшен блог можех да му спретна в неговата ниша, но просто има желание човека :D
 
Това дето ми го казваш е и кофти за оптимизиране. Но и е и кофти като къстамър експириенс. Дано е във виско-технологична ниша, за да имат толкова адванс потребители, защото това не е юзър френдли. :)

Май ще преправяш някой WP тема и доста игра ще падне със слайдера, както ти казах LayerSlider ще може да ти бъде полезен тук. ;) Поддържа както анимации, бекграунди, така и вътрешни html функции, които и търсиш. ;) Но ще падне доста игра да знаеш. ;)
 
От: Има ли начин по който да настроя една страница

Аз малко поради липса на време забравих да споделя, че след като си пописахме с Блинки една вечер и на сутринта се стигна и до частично решение и на моя проблем, но спестяващо ми някоя друга седмица код :D Проекта си остава все така изчанчен и само чакам окончателния старт от клиента, да видим дали, ще породи и други въпроси по време на работата :D


Питайте си винаги, когато имате въпроси момчета, все от някъде, ще излезе информацията и както обичам да повтарям- "питащия е глупак за 5 минути, докато този който решава да не му се смеят 5 минути и не задава въпроса си, си остава глупак за цял живот" :).
 

Горе