Има ли някой около Банско?

monefff

Well-Known Member
Хора.. на 8 декември се качваме с колегите за 4 дни на Банско, и искам да попитам дали ще има сняг?
Да знаем как да оборудваме колите..

Гледах прогнозите за времето а у, уж го дата, че няма сняг.. Но все пак да си попитам, ако има колеги от онзи край.

От: Има ли някой около Банско?

Защо не си сложиш зимните гуми от сега? Вече е достатъчно студено ( в Пловдив над 10 градуса не се е качвала температурата от поне 3 седмици)като в момента е около 7 градуса. Откакто карам кола (като изключим първата ми зима) знам, че е по добре да си подготвен с зимни гуми още в началото на декември, отколкото да се въртиш някъде и да направиш белята.

То зимните гуми сигурно вече ги е сложил, поне аз още началото на Ноември. Метни веригите в багажника за всеки случай и си готов, не че ще вали сигурно, ама няма да натежат.

То зимните гуми сигурно вече ги е сложил, поне аз още началото на Ноември. Метни веригите в багажника за всеки случай и си готов, не че ще вали сигурно, ама няма да натежат.

Аз до колкото знам,вече могат да ти пишат АКТ,ако не си със зимни гуми.. Поправете ме ако се лъжа...

Аз до колкото знам,вече могат да ти пишат АКТ,ако не си със зимни гуми.. Поправете ме ако се лъжа...

Лъжеш се. В законодателството не фигурира понятието зимна и лятна гума. Има закон за минимален грайфер само. Не слушайте новинарските глупости.

Чл. 10. (1) Моторно превозно средство или тегленото от него ремарке е технически неизправно, ако има някоя от следните повреди или неизправности:

9. по колелата и гумите:
а) гумата не съответства по размер, налягане, допустимо натоварване и скорост на марката и модела на моторното превозно средство;
б) гумата има разкъсвания;
в) джантата е повредена или деформирана, липсва или е повреден елемент за закрепване на джантата към главината на колелото;
г) дълбочината на протекторния рисунък на гумите на автомобилите и на мотоциклетите е по-малка от 1,6 мм;
д) има вулканизирани или регенерирани предни гуми;
е) не са балансирани колелата на лекия автомобил;

Хора.. на 8 декември се качваме с колегите за 4 дни на Банско, и искам да попитам дали ще има сняг?
Да знаем как да оборудваме колите..

Гледах прогнозите за времето а у, уж го дата, че няма сняг.. Но все пак да си попитам, ако има колеги от онзи край.
Какво разбираш под "как да оборудваме"?

2008ма си ходих с кабриото и с летните гуми и нямах проблеми, не се притеснявай :)

315788_10151150592772499_1388068039_n.jpg

А бе то зимни гуми има..(само 2 предни са) ама ставаше въпрос за вериги и т.н.
И някой да има някакви отзиви за течна верига(тип спрей?)

Надявам се на тях да пише M+S, а не само някакви картинки на снежинки да има.
Осем години съм пътувал поне веднъж месечно София-Симитли-Банско-Гоце Делчев. Вериги не ми се е налагало да слагам нито на лека кола, нито на микробуса, нито на автобуса. Но съм бил или с Фулда, или с Пирели. Макар винаги да съм имал вериги с мен.
Предела го поддържат добре. Но ти май ще пътуваш от Пловдив. Не знам дали отвориха Варвара-Велинград, но там е по-шибано от Предела. Ако е затворено - ти остава Белово-Юндола. Там е як купон - и нагоре, и надолу!
Отдавна не съм минавал Пещера-Батак-Велинград.
Хубаво е да имаш вериги, пълен резервоар и поне едно дебело одеяло.
На мокро или на снежно, две гуми M+S втора ръка, колкото и да им е изтъркан грайфера, винаги са по-добре от две нови обикновени гуми.

Имам отзиви. Питайте Сребрин (гепиме,грабо и т.н.). Друго освен, че се удушихме докато пръскахме гумите като ефект нямаше. Иначе беше забавно де.... Накрая с летни гуми се изкатерихме с постоянна скорост на 2 и подръжка на високи обороти като тръгнеш един път без спирачки. Жалко, че нямаше снимки тогава.

Купи си 4 хубави зимни гуми и си спаси живота, твоя и на тези около теб (обикновенно близки хора).

Години на ред карах с всякакви вариянти между 2 летни/зимни/всесезонни и прочие но осъзнах разликата едва като си слжих свястни зимни и летни гуми (по 4 бр.)

Купи си 4 хубави зимни гуми и си спаси живота, твоя и на тези около теб (обикновенно близки хора).

Години на ред карах с всякакви вариянти между 2 летни/зимни/всесезонни и прочие но осъзнах разликата едва като си слжих свястни зимни и летни гуми (по 4 бр.)
Абсолютно! :|
Който не е карал качествени зимни гуми няма никаква представа каква е разликата с останалите.

• Like
Реакции: N1ck

А бе и така не е хубаво. Преди 3 години в една хубава зима с 4 нови гуми мишелин за по 300 лв. едната щях да се натреса в една кола (отсреща влезнаха в моето платно и аз за да не ги центровам свих към бордюра). Като попаднеш на лед, скрит под снега ще разбереш, че зимните гуми дават едно изкуствено успокоение което може да ти изиграе лоша шега. И с зимни гуми имайте едно наум зимата.

И с зимни гуми имайте едно наум зимата.

Така е. За лед гуми още няма. ;)

Хубавата гума, заедно с всичката електроника са безсилни при неразумно шофиране и/или форсмажорни обстоятелства. Няма чудеса, има обаче повишена вероятност да се спасиш, което не е малко.

Хубавата гума, заедно с всичката електроника са безсилни при неразумно шофиране и/или форсмажорни обстоятелства. Няма чудеса, има обаче повишена вероятност да се спасиш, което не е малко.

Това е самата истина.

395141_4666674317439_926143334_n.jpg

Горе