Има ли смисъл от SEO в България

Pesho1978

Well-Known Member
Като дърт спамер, да си пусна аз линк към последните писаници ;)
Поста го пускам тук, а не в Оптимизация за Търсачки, защото е повече off topic, насочен, отколкото технически ориентиран към SEO.

Та ето ви и линкче: Има ли смисъл от SEO в България
 
От: Има ли смисъл от SEO в България

И аз съм размишлявал, но не точно над този въпрос, а върху подобен - "PPC или SEO" и като пробвах двете определено второто ми излезе по-евтино, а и се оказа в пъти по-ефективно. Има такива ниши като ключови думи, в които може да се навреш не само за в Българския Гугъл.
А ако говорим за скъпотата на SEO-то имам прекалено бегла представа колко струва да се наеме специалист. Аз лично не харесвам масовите похвати, при които плащаш и те държат, а после постепенно западаш, щото не плащаш и купените линкове им минава времето. Има и по-ефективни методи за постепенно стабилно изкачване без да плащаш за това да стоиш на мястото си.
Като начало трябва да се наблегне много на вътрешната оптимизация, но подробности за триковете в нея и постъпателната външна без купуване на линкове няма да споделя, защото не мога да издавам съвсем всичките си похвати. В моята ниша не само на локално ниво, но и на световно ниво няма (или поне не сериозни) SEO специалисти (има си и причини за това), така че не е проблемът само дали в България си струва или не да се отделя внимание на SEO-то.

П.П.:
Сега очаквам веднага (след като се събуди) в темата да връхлети БГ Кулинаря и да започне с "С такива теми ще ме оставите без хляб!"

П.П.П.:
Не, не ме разбирайте погрешно. Не се заяждам, дори напротив. Просто от тукашните само него го асоциирам като nickname от тези, които слушах на последната SEO конференция, и ми хрумна да се помайтапя. Надявам се да няма обидени.
 
Последно редактирано:

Горе