От: Има ли хляб в сайтовете за игри?
Темата е за игри, но от това мнение:
Но след това направиха онзи "гепиме" и направо кърти от към посещения.
ми хрумна нещо, което мисля, че ще е добре да изразя.
Да, вярно е, че кърти от посещения, но обърни внимание потребителите му за какво го ползват и колко от тях получават това, за което са там. Според мен "ГепиМе" е заел няколко специфични ниши, които са малко в страни от общия смисъл на понятието "Запознанства". С това единствено се опитвам да кажа, че голямата му посещаемост съвсем не означава, че той доминира при запознанствата като цяло, а само при няколко специфични частни случая. Останалите си ги поделят други големи сайтове, като в различните от тях влизат хора, търсещи различни неща.
Ще видиш, че има сайтове, където влизат предимно тийнейджъри (impulse, sladur). В други държат думата хора от 20-годишна възраст нагоре, които искат да поговорят с някого след работа или докато почиват (Sibir, Friends.bg). И т.н. може да продължим с категоризирането им.
И въпреки многообразието от такива сайтове и големият им брой, дори човек да е намерил най-подходящият за него сайт за запознанства (или по-правилно
сайт за приказки с онлайн приятели), никога виртуалното пространство не може да измести напълно живия контакт.
Т.е. поне в 20% от времето, когато човек иска да поговори с някой, онлайн средата няма да отговори на това, от което той се нуждае в конкретния момент - тогава той ще търси нещо по-различно. Затова всяко ново и различно нещо от сферата "Запознанства"/"онлайн приказки с приятели", според мен ще е добре дошло и ще намери своята ниша на пазара. :wink: