А беше ли на лекар, на изследвания? Доколкото знам гастрита и язвата се предизвикват от бактерии.
Знам, че се получва не само при кофти храна, но и при нерви и ядене на много люто.
Отдавна е доказано, че основната причина за гастрит и язва е бактерия, която се лекува с антибиотици.
И аз много люто и за това малко съм притеснен. Ама като казвам много, много брутално. Диетите не са причина, опеделено, но прекаляването с много люто си е предпоставака според мен. Все пак ако знаете какво се случва в корема след поемане на голяма доза люто.Прави са хората, които казват, че язва се причинява от хеликобактер пилори и стрес. За лютото и диетите не съм съгласна, обаче - аз прекалявам и с двете и съм единствената в нашето семейство, без стомашни проблеми. Е, от 22 години не ям месо, но това са подробности
И аз много люто и за това малко съм притеснен. Ама като казвам много, много брутално. Диетите не са причина, опеделено, но прекаляването с много люто си е предпоставака според мен. Все пак ако знаете какво се случва в корема след поемане на голяма доза люто.
Лютото не вреди при язва. Даже напротив. Предпазва донякъде да ти остане здрав стомахът. Проблемът е в киселите храни като туршии и други подобни.
Киселото не е вредно за здрави хора.Аз ям и много кисело, дори и на доматите слагам оцет. Явно не е и от това.