Ето малко типчете от мен или поне съм го виждал да работи:
1. Слагане на линкове на добре индексирана страница, като се влияе директно от PR-a на главния домейн. Идеални за целта са соц. сайтове, както и хубавите артикъл директории, ауторъти сайтовете, известни блогове, форуми и каествени директории.
2. Слагане на линковете в подписи, профили, детайлс полета (непремено жив линк), на големи сайтове, като се има предвид високия PR и се седи онлайн докато бота не скролне добре целия сайт, за нов контент. Форумът предприемач.ком е идеален за това, даже със скромния си PR4.
3. Трафик по линка към сайта е друг метод да подскажеш на бота и търсачката, че линка е ценен. Щом дадената страница генерира трафик от реф. сайтове, то е ясно, че има за какво, никой не клика на линк, който не би му помогнал или дал някаква качествена информация по темата, към която се е опиентирал потребителя.
4. Често срещам шопинга ботове, като: bizrate, nextag, shopping.com и др., където има платено PPC да дават положителен резултат в това отношение. Индексацияте се дължи на редиректа към дадения продукт, към който потребителя се насочва след като попадне на продуктовата категория. Тук пак количеството трафик е определящ за намирането и от бота.
5. Кагети, като: like it (facebook), share it, digg, svejo носят добра индексация. Качеството е важно, за да има смисъл от бутоните и следователно да бъде надушен и от търсачката. Ботът малко или много се влияе от мнението на потребителите. А сега даже соц. търсене е лек преоритет на Google.
6. Софтуерни разработки - някои правят теми за блог платформи, браузъри, игри и други софтуери, които дават възможност на потребителя да отиде на адреса, внедрен в тях. Идеялен е и се забелязва при големите компании. Някой минават даже и с тулбарове, но това пак е генратор на трафик, респективно - добро за индексация.
Ако някой се сеща за други, нека сподели. Може да почувърка и по тези, по които съм писал, защото не съм влизал в подробности, поради факта, че кратко и ясно е по-добре, а ако е неясно - се разтягат и дългите локуми. Темата е не само важна и ценна за всеки от нас, но мисля и че ще се развие, базирайки се на опита на повечето тук. Дано чуем и други мнения.