Индексиране по keyword

tuger

Well-Known Member
Нов съм в СЕО-то и доста неща не са ми много ясни още. Изчетох повечето материали тук и по други форуми, но практиката си е друго нещо :(
Пуснах сайт WP, направих му on page SEO, набавих беклинкове и Гугъл го индексира.
Проблемът е, че не е индексиран по keyword-a, който искам.
Въпросът ми е - всичко въпрос на време ли е, или просто не съм направил нещо/а както трябва.
Добавих го в webmaster tools-a, sitemap, robots и прочие. Не ми отчита keywords, което ме навежда на някои мисли ...

Както казах - СЕО новак съм :oops:

Благодаря предварително.

От: Индексиране по keyword

Ако имаш предвид метатага "keywords", то преди година-две почти всички основни търсачки официално съобщиха, че няма да го взимат под внимание при позиционирането в резултатите по дадено запитване.

Уж не го вземат в предвид ама с насищане в мета таговете и в страницата веднага скача на по-предни и дори челни места. Виж спамилките с тагове, които ни заливат, При тях е комбинация от мета тагове и думата в началото, средата и края на страницата. КОмбинирано всичко дава резултати все още

Слагай анкор като пускаш линкове. Анкора трябва да съдържа думата, по-която искаш да се издигнеш в серпа.

за ivo94 - 100% EXACT MATCH на meta/ url/title/ h1/ етц е винаги бутал по-напред много лесно, няма защо да го отричат особено от гугъл, а пък за уахоо - там почти всичко е в url на домейна. Та exact match е запредпочитане и в анкорите.

Последно редактирано:

На всеки линк слагам анкор-а, която ми е основна keyword. Най-вероятно броят беклинкове е малък, но като гледам какви страници са индексирани с такъв keyword все трябва и аз да се появя.

Имай търпение. Преди 5 дни пуснах един сайт със сравнително лесен кейуърд. Индексира го след няколко часа, но все още го няма в топ 1000 - само качествени линкове.
Друг път пък ми се случи идексира го и веднага излезе на 3-та, 4-та страница - по мое мнение за по трудни думи. Не мога да им фана спатиите ..
Продължавай си с беклинкинга

Горе