Интересен начин на индексиране, или Piwik и тиксо се бъркат?

uni-web

Well-Known Member
Здравейте,

Колеги напоследък при сайта ми за игрите забелязвам нещо много странно, при добавяне на нова игра, получавам бързичко посещение от гугъл и таргета си е точно новата игра, но посещението идва от САЩ и доставчика е гугъл. Интересното, е , че посещението се прави през серпа, и Piwik и тиксото го отчитат като посещение от гугъл, а който е ползва Piwik знае, че той показва доста повече данни от колкото тиксото, показва дори и позицията от която е влезнато от серпа. Но се чудя, това дали е някакъв нов начин за индексиране или някакви тестове за ранкинг, след индексиране или и аз не знам, обаче ми е супер странно, как Piwik не го засича като бот, ако е бот.

Някой, ако има идея какво се случва, нека сподели. Не следя аналистика както тези два брояча, защото товари много в реално време когато се гледа, а и чесно го направиха толкова объркан, че просто нямам думи. Иначе ето днес съм качил 40 нови игри, имам до момента 30 посещения от САЩ с интернет доставчик гугъл, и точно 30 страници в индекса от последните 24 часа.

От: Интересен начин на индексиране, или Piwik и тиксо се бъркат?

И какво сега никой не знае за какво иде реч, ли? Продължава и днес това чудо, и се получава само на сайта ми с игрите....

човек аз едно време много ползвах piwik, но по спомен около версия 1 нещо доста плъгини стана вхлючени и взе да товари и го позарязахме... май никой от форума не го ползва всички са аналитикс аз даже не съм виждал версия 2 но ще си я инстална като ми остане време стига да са я олекотили

Иначе и аз наблюдавам на форума гугълботовете скачат до 20-30 след нов сайтмап линчно им проверявах иптата дали гугълски ботиве - техни са явно тестват промени с по ударно инексиране от няколко бота като другите търсачки

От: Re: Интересен начин на индексиране, или Piwik и тиксо се бъркат?

Piwik, е супер братле не бих погледнал аналитика, но това ме притеснява, че не само при него дава такова нещо. Знам, как става знам и технологията която ползват, но си нямам на идея какво точно правят и защо пък точно на този сайт, тестват.
човек аз едно време много ползвах piwik, но по спомен около версия 1 нещо доста плъгини стана вхлючени и взе да товари и го позарязахме... май никой от форума не го ползва всички са аналитикс аз даже не съм виждал версия 2 но ще си я инстална като ми остане време стига да са я олекотили

Иначе и аз наблюдавам на форума гугълботовете скачат до 20-30 след нов сайтмап линчно им проверявах иптата дали гугълски ботиве - техни са явно тестват промени с по ударно инексиране от няколко бота като другите търсачки

Ами аз от около семица го наблюдава това след като се генерира сайтмапа ноща...

тиксото не съм ползвал никога, ще го погленда новия пивик само да ми остане малко повече време...

От: Re: Интересен начин на индексиране, или Piwik и тиксо се бъркат?

Явно е, тест само при някои сайтове, но иначе технологията е phantom + casper :) само дето не знам за какво го правят, реално , ако нещо е влезнали в индекса няма смисъл да го проверяват наново, или както казах тестват някаква нова методика за ранкинг :)
Ами аз от около семица го наблюдава това след като се генерира сайтмапа ноща...

тиксото не съм ползвал никога, ще го погленда новия пивик само да ми остане малко повече време...

От: Интересен начин на индексиране, или Piwik и тиксо се бъркат?

При мен няма токова чудо в пивик-а но имам съмнителни посещенния от сащ според маусфлоу които траят 10 ина минути и сса с ип-та с доставчик гугъл, но си мислих, че маусфлоу понякога хваща обикновенния бот на гугъл. Ще го прегледам по-обстойно утре. Може да разбера нещо повече.

Горе