Рядко се появяват интересни бг проекти. Това е един такъв и затова го споделям
https://www.techgeek.bg/
Какво точно е TechGeek и какво да очакваш от нас
https://www.techgeek.bg/
Какво точно е TechGeek и какво да очакваш от нас
Копират стила на хайком, от там и всичките безумия.На правилния път си. Ако мога да дам и аз някоя друга препоръка:
1. Определено виж някой друг шрифт, който да е натоварва окото. Помисли и за големината му.
2. Повече контент като начало, преди каквото и да е ревю пред аудитория.
3. Горе категориите ги обособи по-добре, плюс следвай един език, както споменаха колегата по-горе, както и допълни с още. Изглежда празно.
4. Хедърът също изглежда доста празен, помисли да сложиш нещо там - малко меню с За нас, Контакти, Реклама, и т.н.
5. Отвори си място за рекламни слотове. Горе, в страни - дясно най-добре и някъде по надолу. Виж дали можеш да използваш и бекграунда, че е много голям също.
6. Футърът също е доста празен. Разгледай някой твои конкурент и виж какво може да се сложи.
7. Сложи си общи условия, лента за съгласие и каквото е нужно за бизквитките и личните данни.
8. Защо рут домейна редиректва към /blog ?
9. 16 декември / 2018 не е добре оформен дата формат, според мен.
За момента това. Но има още някои неща, които ще са добра идея да се поставят, за да се превърне в желано четиво и приятно за гледане.
Не е лош, но според мен да се подбере най-хубавото от там. Доста неща могат да са по-добре.Копират стила на хайком, от там и всичките безумия.
Абе не е добра идея на собствени мускули да се прави такйъв тип сайт в бг, супер жалка и неблагодарна работа е. Нито читави рекламодатели, нито адсенс става за нещо, а кънтента му скъп, поддръжката също се иска. Освен да си е нещо, което да захрани някой друг друг проект, няма за какво друго да послужи. Абсурд да изкара каквито и да е пари на собственика му. Знам го от опит. Но дано в този случай не съм прав, дано не е така както го описвам.Виждам, че съм задал въпрос как смятат да правят пари от това. Изглежда, че и те самите не са открили отговора
Абе не е добра идея на собствени мускули да се прави такйъв тип сайт в бг, супер жалка и неблагодарна работа е. Нито читави рекламодатели, нито адсенс става за нещо, а кънтента му скъп, поддръжката също се иска. Освен да си е нещо, което да захрани някой друг друг проект, няма за какво друго да послужи. Абсурд да изкара каквито и да е пари на собственика му. Знам го от опит. Но дано в този случай не съм прав, дано не е така както го описвам.
Това е характерно за повечето български предприемачи, че не разбират нуждата от поддържането и развиването на сайтове с точно такава цел - сателитни сайтове, ама не за търсачките, а за хората. Само така може да се оформи бранд, който не само да стане известен, но и да стане доста доходоносен в последствие от основната дейност. Другият познат вариант за яко популяризиране е вкарването на огромни суми за реклама. Да, ама така се утвърждаваш единствено като търговец, т. е. доверието на потребителите към теб ще е винаги на едно ниво по-ниско примерно от създаването на технологичен вид компания.Освен да си е нещо, което да захрани някой друг друг проект
Бг Пазара е малък за такива неща.
Дори лаптоп.бг спряха да развиват блога си за ревюта и статии и се насочиха изцяло към английския си сайт laptopmedia.
За жалост е така, поне за такъв тип. Има си няколко информационни портала, били е за ит новини, и неща от сферата, било то за още по-нишови пазари, но факт е, че е малко неблагодарно и е много вероятно да не оправдае очакванията на собственика си. За жалост не е само в тази ниша. И пазарът е малък, и рекламодатели още не са съзрели за това, и още много други фактори. А тия дето пръскат пари искат количество, някак предпочитат го пред качеството като водещ фактор при преценката си къде да налеят бюджета си.Браво! Точно в 10-ката просто за България няма смисъл да правиш и какъвто да е сайт вече. Малък и не благодарен пазар. Хората висят само по социалките и още много причини.
Абе като отида в Kaufland, то с невъоръжено око се забелязва, че доста добри пари си прави един единствен при това офлайн магазин. Така че това с малкия пазар е просто оправдание. Проблемът е, че много доставчици се нароиха и всички опитват да правят пари за отрицателно време, което хем отблъсква потребителите (поради високите надценки), а и ги разделя на 1000 магазина и така за всеки един си остава една мизерна сума.Браво! Точно в 10-ката просто за България няма смисъл да правиш и какъвто да е сайт вече. Малък и не благодарен пазар. Хората висят само по социалките и още много причини.
Кой е сайта, ако не е тайна. Колкото до Kaufland, същото е за Била, Лидл, Фантастико и други вериги. Но сравнението е доста неподходящо, според мен. И всеки пазарува храна, вода и всякакви продукти от първа необходимост, което четенето и ровенето в интернет, не е такова.Абе като отида в Kaufland, то с невъоръжено око се забелязва, че доста добри пари си прави един единствен при това офлайн магазин. Така че това с малкия пазар е просто оправдание. Проблемът е, че много доставчици се нароиха и всички опитват да правят пари за отрицателно време, което хем отблъсква потребителите (поради високите надценки), а и ги разделя на 1000 магазина и така за всеки един си остава една мизерна сума.
Аз пък знам български сайт за технически новини, който доста добре си живее и всеки ден без неделя пуска по 5-6 сравнително тематични новини. Така че, генералните заключения не са верни. Тук проблемът е, че нямаме нови играчи на новинарски сайтове, които да имат по-различен поглед при подбор на новини, защото това също е от значение за потребителя.