Re: От: Искам постовете на първа да са само откъси от статиите - Как ???
Умишлено го написах в този тон защото знаех каква ще е реакцията и не съм сбъркал
само Томов ми го няма ама сигурно е по работа или не е видял темата.
Когато едно нещо става за много неща накрая не става като хората за нито едно - Аз нямам претенции и никога не съм имал да съм Уебмастер но за пореден път се убеждавам че УП може да се ползва само за сателити и нищо по сериозно - Не държа да обвързвам никого с мнението си и който го кефи ако иска да си направи онлайн магазин - сайт за обяви и програма за НАСА да изстрелва сувалки.
Ето го и Томов
Наистина бях зает, а и настина бях пропуснал темата до сега.
Няма да се впускам във всевъзможни глупави обяснения, които дори не трябва да пиша. Ще кажа, само, че Noke е прав заради следните причини:
1) В 95% от темите на които съм попадал, за начална страница/категории/архиви се използва the_excerpt, т.е. вади зададения от потребителя откъс, който иска.
2) В същият този процент, функцията <!--more--> връща резултат за откъса който си маркирал.
3) Правилно хората са го направили по този начин, защото голяма част от леб-мастърите твърдят, че се получава дублирано съдържание, ако се извежда цялата статия.
4) Също така правилно са го направили, защото вградената функция не отежнява допълнително нещата, а и няма да ви изведе ромбове в края на реда, защото се е ползвал substr, вместо mb_substr.
И не - не защитавам разработчиците, но пък съм против мързела
Пердаши на блогер като ти е толкова лесно. Има поне 5 варианта да получиш желания ефект, но явно са ти прекалено сложни - това е твой проблем вече
И аз не искам да обвързвам никой с мнението ми, но държа да се прочете за разликата между следните неща:
http://codex.wordpress.org/Function_Reference/the_excerpt и
http://codex.wordpress.org/Function_Reference/the_content
Пичове, това, че ви мързи да разберете базовата функционалност на дадена система не я прави непременно куца
Едит: и понеже прочетох за закачки, а и горните хора, а и цитира моята фамилия - няма начин да не обобщя положението:
1) Мързи те да проверяваш за обновления на инсталацията ти
2) Мързи те да правиш обновления
3) Не си наясно с функциите на системата, която ползваш
4) Не искаш да бъдеш наясно с функциите на системата, която ползваш
5) Получаваш предложения, за системата която ползваш, които пак не са ти изгодни, защото ...... (не знам, допълни отговора)
6) Отказваш оказаната ти помощ под формата на функции, идеи и предложени добавки.
Та просто хейтваш нещо с което не умееш да боравиш, а и не искаш да се научиш да боравиш или просто целиш да се получи дискусия? И другия вариант, просто ти е доскучало и си решил да провериш колко хора ще се опитат да опровергаят глупостите които си написал?
Едит2: И за да не си помислиш, че само хейтвам, защото си нямам друга работа ти предлагам напълно безплатно да ти редактирам темата, така че да показва първите 50/100/150 символа от статията ти на индекса/категориите/таговете и архивите. Пиши ми просто един ЛС с фтп потребител/парола и адрес. От сега да кажа, че днес съм зает и ще мога да работя във вторник, въпреки, че е работа за 10 минути