Искате ли да изградим мрежа от артиъл директории?

Maverick

Well-Known Member
Имаше подобно предложение от друг потребител. Всеки да предостави хостинг място за сателитни сайтове. Но май нямаше голям интерес. Затова ето го и моето предложение!

Всеки участник хоства 1 WP блог, на собствен домейн и хостинг. Поддържа си го както сметне за добре. В замяна получава правото да публикува статии в чуждите блогове. Публикуват се само уникални и смислени статии.

Предполагам, че част от потребителите разполагат с такива сайтове за собствени цели. Аз лично се интересувам само за български сайтове, тъй като за английски има вече такива изградени.

От: Искате ли да изградим мрежа от артиъл директории?

Принципно не е лоша идеята ама ще се появят охлюви дето ще постват шитове по твоя блог, копирани статии ще вземат да се появяват, статии с по 100 линк-а ... но ако има ясни правила на мен ми допада като идея. Всеки да си го поддържа както сметне за добре не ми харесва също... има ли някаква регулация и надзор ще има смисъл иначе само ще си загубил времето.

Добре де. Не съм се изразил правилно. Под поддръжка имам в предвид добавяне на желани плугини, сам да си избираш темата, какви коментари да си одобрява и д.р.
Естествено трябва да поставим правила, който да работят за всички. Ако някой злоупотреби - губи правото да ползва мрежата.

И аз съм готов да се включа.
Проблем ли ще е ако директорията не е изградена с WP?

И в други теми съм писал, че притежавам 2 български и 3 английски директории за статии, но така и никой не ме потърси. Явно няма интерес...

Стоп, стоп, стоп!
Ще направим мрежа от шит.
Основния проблем при директориите за статии да не се класират и посещават е нетематичността. Това ги убива.

Има ли вариант да се направят тематични блогове? Например - всеки държи по 1-2-3 WP блога на определени тематики, и там се постват статиите вече.
Темите ще се гласуват, всеки новодошъл ще трябва да поеме 3 теми, липсващи в момента.
Шитове няма да се толерират.
Не знам колко би просъществувала такава схема, но определено ще има файда от нея

Стоп, стоп, стоп!
Ще направим мрежа от шит.
Основния проблем при директориите за статии да не се класират и посещават е нетематичността. Това ги убива.

Има ли вариант да се направят тематични блогове? Например - всеки държи по 1-2-3 WP блога на определени тематики, и там се постват статиите вече.
Темите ще се гласуват, всеки новодошъл ще трябва да поеме 3 теми, липсващи в момента.
Шитове няма да се толерират.
Не знам колко би просъществувала такава схема, но определено ще има файда от нея

To има варианти много, но как ще преценим кой какви теми взима? Мен ме вълнуват 3-4-5 примерно, друг колега го вълнуват същите + още една. Това за шитовете е ясно.
На мен примерно посещаемост не ми трябва, гоня релевантни линкове.
Следващия момент: кой може да участва, принципно всеки ама аз лично нито имам време, нито възможност, нито пък желаение да дебна дали някой не си прави пишки от другата страна. С maverick съм работил с него съм ОК, с Brad май също. YuRiX с теб не съм но спрямо коментарите и изсказванията не мисля че ще имаме грижи, но някой който има 1 пост и се е регнал вчера, да трябва да го дебнем...
Хостинг-а? Как го решаваме въпроса, да имаме всички от зета суперхостинг бг примерно е тъпо :)
Домейните: Едно е ПР5 примерно, друго е вчерашен домейн. Пак ще се бутаме да постваме у петичката.
Контента: аз съм за 100% юник, спин шитове не ме кефят.
Какво искам да кажа с тия 10 реда глупости дето написах: Трябват ни ясни правила преди да почнем каквото и да е иначе само си правим гаргара.

• Like
Реакции: Brad

то за без пари всеки ще иска, но до колко ще бъде качествено и полезно....е друг въпрос
аз се опитах да предложа нещо,но става въпрос за пари е за малко пари не видях особен интерес : http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=32093 и за това предпочетох да си ги държа домейните там където са и без да правя нищо ми носят доходи ..
ако има достатъчно желаещи бих жертвал 20 тина домейна с висок пр, Аз да съм доволен и Вие да сте доволни....

Може да се направи нещо средно между мрежа от артикъл директории и гост блогинг. Права за публикуване ще имат само потребители, които не се дънят и добавят уникално съдържание. В едната бг директория давам възможност, след 10 публикувани статии - да отпадне одобрението.
Ако познавах всички юзъри, нямаше да има проблем, защото лошото съдържание разваля директорията.
Дори wanderer да предостави домейни с висок PR, ако не се спазват правилата - всичко ще се прецака...

BHW имаше такъв проект. Тръгна много добре до последната панда. Сега 90% от блоговете са вън от индекса.

Няма как да стане. Причините са много:

1. Някой трябва да се грижи за мрежата безплатно, а това е трудно, просто никой не иска да бачка за без пари.
2. Тези които участват трябва да са коректни, ама повечето не са. Винаги има тарикати които се лекуват само от модераторите, ама ... т.1
3. За да се задържи тази мрежа трябват да са изпълнени като минимум няколко неща: Качественни тематично подобни статий; да има статии без изходящи линкове; да няма следи от това, че сайтовете са в 'мрежа'. и т.н.
...
още 10023 причини, които не знам.

Всичко това означава, да няма реклами банери, например....

Ползата от подобна мрежа е огромна, ако се направи както трябва. Но не вярвам, че може да стане безплатно. Един подобен проект вече се провали, с какво този е по-различен?

Вариант е да дадеш хостинга си (а не блога си) срещу правото да ползваш мрежата. Но трябва да има строги правила - само уникални статий, качественни и тематично подобни. Всеки постинг се одобрява преди да се публикува. Плащаш със своя хостинг (и домейн, евентуално) а получаваш достъп до мрежата.

И понеже много от нас мразят да пишат, статиите могат да се поръчват. Ето работа за писачите. :)

Друг проблем е PR - мит, който е крайно време да бъде забравен. Какво правят повечето 'експерти' - купуват като луди домейни с PR и ги пълнят с калпаво съдържание. Как според вас това се вписва в понятието естествен линк билдинг? Г не е толкова глупав вече, приятели.

100 пъти е по-дпбре да се ползват нови домейни (ама не регнати в един ден!) на които ПР ще им дойде когато го заслужат, и ще е за дълго.

Трявба да се смени начина на мислене.

Всеки участва с блог, който може да си напише на визитката, а не с нещо скалъпено за 3 минути... ;)

Важен въпрос към собствениците на директории за статии - кои категории са ви най-популярни?

N1ck => Много си прав в изброяването на причините защо не може да стане. Това е трудно.
Бих искал да попитам дали за вас има значение хостинга? Всъщност знам, че има значение, и то голямо, но мисълта ми е дали бихте се включили ако предоставя такава възможност, понеже ползвам хостинг от Суперхостинг?

Аз съм навит, и домейн имам за 3 години.
Ама що пък трябва да е на WP сайта :)

Трявба да се смени начина на мислене.
Имаш зелено. Не само за това, но най-вече за това.!

На каква система предлагате да са сайтовете? Аз смятам, че WP си е добра за тази цел, лесна е за ползване и има голям избор от добавки.

А защо не го аутсорснем? Всеки инвестира по 1 домейн + хостинг и отделяме всеки по 10 кинта месечно примерно за да се наеме един човек който да ъпдейтва вордпресси да качва статии един вид да менажира мрежата. Ама то тогава пък ... всеки може да си направи негова си мрежа :) Нещо ми бяга как да се направи, че всички да са щастливи и да имат полза.

И тези блога на едно ИП, Гошо знаеш ли как ги обича. Идеята е добреа реализцията, не по-горе избраните прични и оснонвата е регулирането.

Има редица мрежи за ЕН, така че нема нещо зор се дава за там

И тези блога на едно ИП, Гошо знаеш ли как ги обича. Идеята е добреа реализцията, не по-горе избраните прични и оснонвата е регулирането.
Има редица мрежи за ЕН, така че нема нещо зор се дава за там

Е стига е пич, говорим за малко по про работа все пак, различни клас ц мрежи различни акаунти, различни теми на блоговете и т.н.

Е стига е пич, говорим за малко по про работа все пак, различни клас ц мрежи различни акаунти, различни теми на блоговете и т.н.

аз да допълня различни вхо-ис + привейт за домейните
ама с трици маймуни не се ловят...

E ако мислиш че ще заблуди Гошо ....... ок. Но пак се върщаме къмто фундаментлания проблем

Горе