И какво стана с КЗП и защитата ни от спам ...

ktomov

Premium
Здравейте колеги. Бучеше се много време около това какво е спам и има ли това животно, почва у нашата държавица - е ето го резултата:
Здравейте,

Ние от Volkswagen лекотоварни автомобили бихме желали да Ви изпратим непоискано търговско съобщение, но за това ни е необходимо Вашето съгласие.

Ако желаете да го разгледате можете да погледнете тук: www.porsche-bg.***

Поздрави,

Вашият екип
Volkswagen лекотоварни автомобили

Бизнес Парк София, сграда 10, офис 105
Младост 4, 1766 София
тел.:+359 2 8071400
факс: +359 2 8071409
Email: [email protected],
Web: www.vwn.**

Ако не желаете повече да Ви пишем, можете да запишете Вашия електронен адрес тук: www.porsche-bg.com/no
Е какво излиза? Преди като ни спамнат с прикачени pdf файлове си е спам. Сега като ни спамят с url адреси към техните сайтове, това не се квалифицира като спам?
Имейла на който получих това съобщение е създаден преди по-малко от 5 месеца, не съм влизал в сайтове на Порше груп, както и не съм се абонирал за техни мейлинг листи. Е какво аджеба е това?! За мен е поредната крива вратичка в законите, проблема е че като гледам тези закони, вместо да поправят някоя нередност, влизат все повече като ущърб на потребителя.
Какво е вашето мнение?

От: И какво стана с КЗП и защитата ни от спам ...

Е каква е пък тая вратичка, това съобщение не е ли пак непоискано търговско?

Последно редактирано:
Според мен е такова, според много други също - но в съда едва ли ще е така. Реално погледнато, те не предлагат никаква услуга в тази си оферта, което може да се тълкува като елементарна кореспонденция и нищо повече.
Не мислех, че някога ще ми се наложи, но моля Иво Апостолов да си каже вещото мнение.

Хмм да, има логика... Иначе всяко съобщение от непознат щеше да може да се разглежда като спам.
И явно кликването на линка се брои за съгласие да им видиш офертата.

Изхитриха се гадините :)

Последно редактирано:

Ето и още едно подобно съобщение, не знам кой от кого видял. Или може би става дума за едни и същи.

Здравейте,

Ние от Бизнес Каталог България бихме желали да Ви изпратим непоискано търговско съобщение, но за това ни е необходимо Вашето съгласие.

Ако желаете да го прочетете, можете да погледнете тук – ww dot bazi-danni dot com/promo

Поздрави,
Бизнес Каталог България
02 421 40 44
ww dot catalogbg dot biz

Ако не желаете повече да Ви изпращаме информация с интересни предложения, молязапишете Вашия e-mail тук:ww dot bazi-danni dot com/no

И аз ги получавам тези. Тъпото е, че на служебен мейл, ако не искаш да получаваш спам, трябва изрично да се впишеш в регистъра на КЗП. Аз си направих труда да подам заявление (разбира се на хартия) и ми казаха да изчакам десетина дни, след което да се обадя на някакъв номер, за да разбера какво е станало.

какво с езанимавате?
ко толкова нека спамят :) мен не ми пречи
имам по 3000+ НЕПЕРОЧЕТЕНИ писма в пощите си и не ги чистя хамбара е голям място има за всичко :)
все едно брошърки в пощенската кутия :)
нека си спамят - аз невиждам проблем - щом ги влече :)
на вас спам действа ли ви - като рекламен метод - мен не ми прави чвчепетление не съм си купувал нищо от спам... ?

Проблемът със спама са главно антиспам програмите, които пращат в кофата важни съобщения. И огромните ресурси, които се харчат за борба със спама, изпращане на спама и т.н. Знаете ли колко киловатчаса електроенергия се хаби за това? А колко специалисти си губят времето в писане на антиспам програми вместо да се занимават с нещо по-полезно за себе си и обществото?

Голям проблем са също и законите против спам, които дават възможност за много сериозни злоупотреби!

От: От: И какво стана с КЗП и защитата ни от спам ...

И аз ги получавам тези. Тъпото е, че на служебен мейл, ако не искаш да получаваш спам, трябва изрично да се впишеш в регистъра на КЗП. Аз си направих труда да подам заявление (разбира се на хартия) и ми казаха да изчакам десетина дни, след което да се обадя на някакъв номер, за да разбера какво е станало.
Така си е, а аз получавам от голяма компютърна фирма. Без имена. А тия от КЗП, зарежете ги. Тия нищо не могат да направят. Погледнете само каква процедура имат. Само където купон не ти дават и не те пращат да се редиш на опашка. Като това където го направиха за личните документи. Аджеба, защо там не се вдигна комисията да глоби държавата? Че бяха опашки от едно време, за хляб и други такива. Само смешковци работят в тази комисия. ;)

Не ми пречат толкова тия съобщения, просто ги изтривам или ако са по-дразнещи ги добавям в спам списъка.

Изхитриха се гадините :)

ха а ха ха хах а!!! а вие всички какво си мислехте - че сега дойде вашето време и ще почнете да печелите чакалък от собствените си никому ненужни е-майли ли? по 10-20 лева чакалък за всеки изпратен спам? еее пуста сиромашия.....

а рекламата по БунакТВ по средата на филма какво е?
а опасно-ярките билбордове по магистралата какво са?
а цветните брошурки във вестник който няма нищо общо с тях кво са?

айде стига демагогии - аз получавам 100 пъти повече спам от средностатистическия гражданин - да не говорим за адресираните ЛИЧНО ДО МЕН писма от сорта на "ДАЙ НЯКАКВА РАБОТА, ПИЧ!" - които лично за мен са много по-досадни от стандартния спам (правен като правило с бизнес-стил от знаещи правописа на българския език хора)

пуснаха ви малко трохи от КЗП-то и хукнахте като чакали да се нареждате на опашките с доносниците дееебааааа

Когато съм пред компа и на мен не ми пречат особено, но когато си тегля пощата от мобилния и половината в нея е спам, много ме изнервят. От друга страна обаче, ако сметна, че на ден прекарвам примерно по около 5 мин. сумарно в триене на спам, това за година прави почти цяла седмица. Ами предпочитам тази седмица да се плацикам някъде на топло, вместо да се занимавам с глупости.

От друга страна обаче, ако сметна, че на ден прекарвам примерно по около 5 мин. сумарно в триене на спам, това за година прави почти цяла седмица.

Точно за това цивилизованите държави забраняват спама. Защото роб.... гражданите си губят времето в триене на спам вместо да изкарват пари, с които да си плащат данъците.

Аз да ви обесня според мен как са нещата с тея комисии измислени. Когато има някой който могат да глобят(правомерно или не няма значение) за да си вземат процентите от глобата или някой лев под масата са първи, главата ще си счупят да търчат да глобяват. Когато е пострадал обикновен гражданин го баламосват, не му обръщат внимание и т.н. щото нямат изгода и не им дреме че Бай Гошо бил прецакан.

Аз не съм си имал работа с такива комисии и предпочитам да остана прецакан отколкото да ходя да се моля на тея цървули щото съм сигурен, че няма нищо да свършат. Както се казва за сапун не стават. Тези комисии не са в помощ на никого освен на себе си.

Те това е моето мнение :)

те гадни тия брускети ...
мани ги

Горе