От: И когато клиентите подивяха!
Да ти кажа за опитния търговец си има индикации, кога един клиент ще е проблемен и той се научава с времето, че тези клиенти не само не носят пари ами струват такива. Нещо като тръгне накриво просто връщаш парите и да ходят някъде другаде.
И аз така правя...
Проблемен ли е клиента вземе ли отначало да ми мрънка... и го натирям... даже съм толкова услужлив че му давам телефон и адрес на конкуренцията!
Някой като вземе да пищи и му казвам върнете ми - ето ви парите... По-добре да не спечеля, но и да не си хабя нервите с утрепки... които си мислят че понеже са клиенти веднага трябва да им се направи свирка и после да им купиш цигари и кафенце...
Има и такива дето си се пазарят.. забелязал съм ЧЕ СА ПРЕДИМНО СЕЛЯНИ И ГОВОРЯТ НА МИЕКО... Ама няма ли промоцийка неЩо? Ами това що не е на промоция? Ами отстъпка може ли да измислим? аЙДЕ ДОСТАВКАТА ДА НЕ Е ЗА МОЯ СМЕТКА?
По малките градчета, понеже там хората с пари са рядкост и когато някой има пари започва да си мисли че е номер едно турбо селтак и може да прави квото си иска
Ама не е познал
Да си ходи в хоремага и там да се прави на тарикат да иска на промоция гвоздеи с хляба...
Преди два дни някакъв идва турбо гъзар и ще купува на лизинг и го отрязаха за лизинга
и оня
- авеее тея знаят ли кой съм аз как така ще ми отказват знаеш ли на ко ще ги направя?
КОЙ СИ ТИ БЕ ПРОШЛЯК? КОЙ СИ ТИ ? Уж тарикат голям ама на лизинг...
И ОТ МЕН НЕЩО ДА НАУЧИТЕ!!!
ТОВА КОЕТО ВИ ГОВОРЯТ ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТНАСЯШ ДОБРЕ С КЛИЕНТИТЕ, НЕ Е ВЯРНО!!!
НЕ ИМ ЦЕПЕТЕ БАСМА ГРАМ!!!ТЕ ЩОМ СА ДОШЛИ ПРИ ВАС ЗНАЧИ СА СИ ПРЕЦЕНИЛИ ЧЕ ИМ Е НАЙ ИЗГОДНО ПО ЕДНА ИЛИ ДРУГА ПРИЧИНА
ЗАТОВА МАЧКАЙТЕ !!! ЗАЩОТО ОСТАВИТЕ ЛИ ГИ ДА ДИШАТ, ИСКАТ ДА ВИ СЕ КАЧАТ НА ГЛАВИТЕ!!!
И още нещо! Предлагайте им фактури!!! За фирмата повечето се лакомят и искат фактура за каквото и да било, за да си приспаднат от данъците разходи!!!
ДАВАЙТЕ ИМ ФАКТУРИ С КЕФ!!! - познайте защо???